Плевен с изнесен ваксинационен кабинет на площада

  • 04 август 2021 11:33

  • 332
  • 0
Плевен с изнесен ваксинационен кабинет на площада
© Getty Images/Guliver (архив)

В Плевен в изнесен имунизационен кабинет на централния площад "Възраждане", който е отворен всеки уикенд, от началото на кампанията досега са се ваксинирали 1072-ма граждани. Това съобщиха от областната администрация.

Най-голям интерес е имало на 24 и 25 юли, когато са си поставили първа игла 180 души при дежурен екип от болница "Света Марина". На 31 юли и 1 август са се имунизирали 135 човека при медици от университетска болница "Д-р Георги Странски".

COVID-19 в България: Ето кои градове водят по зараза

В останалите съботи и недели са се възползвали по-малко хора от възможността да се ваксинират на площада - между 130 и 90 души.

Дежурства за поставяне на препарат по желание за защита срещу коронавируса са давали в съботни и неделни дни и екипи на болниците "Сърце и мозък", "Св. Панталеймон" и "Авис Медика".

Здравните власти в Плевен продължават кампанията за ваксинация на населението и този уикенд. Кабинетът се организира на площада за улеснение на гражданите, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, д-р Илиян Минчев. Пунктът ще работи на 7 август (събота) и на 8 август (неделя) от 08,00 ч. до 12,00 ч. с всички видове ваксини. Имунизацията се извършва след показване на документ за самоличност.

В Плевен имат завършен ваксинационен цикъл над 34 000 души, уточниха от РЗИ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини