Как Долно село се възстановява след огромната огнена стихия?

  • 04 август 2021 07:38

  • 531
  • 0
Как Долно село се възстановява след огромната огнена стихия?
© Pixabay

Потушен е големият пожар край кюстендилското Долно село.

Противопожарни екипи, обаче дежуриха и тази нощ. Огънат погълна стотици декари иглолиста гора, старо училище и около 15 вили и необитаеми къщи. Две жени бяха обгазени, а хората от селото все още се възстановяват от шока.

Голям пожар в кюстендилско село, има евакуирани и двама починали

Старата къща и плевнята на семейство Ризовски са унищожени в пожара. Те са пристигнали на мястото малко след като огънят е избухнал. В ефира на bTV те разказаха за случилото се, намесата на пожарната и щетите от огнената стихия.

„Трябва да се помисли за селата при 40-градусова жега, едва ли има село да окосено така, както трябва, че да попречи на огъня“, заяви пред бТВ Илвана Ризовкса.

През вчерашния ден от ЧЕЗ обясниха, че техни съоръжения нямат връзка с пожара в село Долно село.



От компанията заявяват, че "не са констатирани предпоставки за възникване на пожар от съоръжения на ЧЕЗ Разпределение при огледите от екипи на компанията и органите на МВР. Посоката на пожара е от гората, където дружеството няма свои съоръжения, към населеното място, а не обратното.".

"Причините за пожарите се установяват и документират от "Пожарна безопасност и защита на населението", които са единствените компетентни органи да го направят. В хода на проверката е установено, че няма изключени прекъсвачи и изгорели предпазители по съоръженията на ЧЕЗ Разпределение в региона. Това сочи, че никъде по мрежата не е имало късо съединение вследствие на допир на проводници", допълват от ЧЕЗ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
531 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини