Проф. Николай Милошев: Щетите не са фатални

  • 25 май 2012 08:13

  • 1153
  • 0
Проф. Николай Милошев: Щетите не са фатални
©

Щетите от земетресенията през Перник не са фатални, каза проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден от Геофизичния инистут към БАН по БНТ.

Според учения тази нощ е била спокойна, макар това да не точно заради двата труса, поясни. Нашият сейзмолог леко ги е завишил,защото хората са ги усетили и се обадили в института и заради това официално са 2 и 2,5 Рихтер. Искам да вярвам, че това са утихващи трусове, чух се с кмета на Перник Росица Янакиева и тя ми каза: Поспах тази нощ. Надявам се, че в Перник нещата да започнат да се нормализират. Няма да имам синя лампа, коментира той информацията за даването му специален статут на автомобила. Имаме добри отношения с Гражданска защита. Имаме вече пряка телефонна връзка с тях. Милошев обясни, че трусовете нямат връзка с дейността на Луната. Лошото е че земетресенията станаха през нощта. През деня човек е по-мобилен и може да реагира да реагира по-бързо.

Мините няма връзка с трусовете и галериите са били укрепени и трябва са уважаваме хората, които са строили. Щетите не са фатални. Италия много повече, сгради и там са стари сградите. Прогноза може място и силата, но не времето на труса. Ако можеше да се предвиди щеше ли да стане трагедията в Япония, завърши професорът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1153 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини