Опашки за помощи се извиха в Перник

  • 24 май 2012 19:26

  • 650
  • 0
Опашки за помощи се извиха в Перник
© Булфото

Днешният трус не нанесе значителни щети в Перник, но отново уплаши хората. В момента на дневен ред за перничани са начините, по които могат да бъдат обезщетени.

Службата за социално подпомагане работи извънредно и през четирите почивни дни, за да могат хората да кандидатстват за помощта от 325 лева на семейство. Следобед подадените заявления бяха над 200. Хората искат да ремонтират комините и покривите си. Десетки са и жилищните сгради, които се нуждаят от спешен ремонт. Пожарната на Перник е необитаема. Огнеборците са преместени при колегите им от Гражданска защита.

"Еднократна помощ ще получат всички нуждаещи се – хората, които са преценили, че трудно могат да се справят с ежедневието си. Не само тези, които са пострадали при труса, защото те ще бъдат подпомогнати от общината и държавата, но и тези, които бе могат да се доберат до имуществото си и документите си", обясни пред БТВ директорът на Агенцията за социално подпомагане в Перник Илияна Кованджийска.

Тя увери, че всеки затруднен може да попълни молба, в която накратко да опише мотивите си, заради които иска средствата. Социални работници ще преценят на място необходимостта от помощ. Няма ограничения за броя на семействата, които могат да получат помощ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини