Владимир Иванов: Благоевград продължава да бъде най-скъпият град в България

  • 29 юли 2021 14:42

  • 2025
  • 1
Владимир Иванов: Благоевград продължава да бъде най-скъпият град в България
© Община Благоевград

Благоевград продължава да е най-скъпият град, Това каза за Радио Благоевград Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища /ДКСБТ/.

„За Ваше съжаление, ще потвърдя второто мнение. Съобразно качеството на продуктите, например, ако вземем един качествен домат в Благоевград, той е по-скъп, отколкото в София. Захар, брашно и варива, с едно и също качество, също можете да намерите на доста по-ниска цена в столицата. Това, за мен буди научен интерес, защо се получава така?", коментира той.

"Благоевград не е толкова силен туристически център, не се слави с толкова високи доходи. В същото време, явно логистиката и разпределението на търговския поток е такова, че се получават подобни явления. Може би конкурентната среда не е достатъчно силна въпреки, че имате не малко на брой търговци. Подобни практики се наблюдават единствено във  Варна, докато в другите областни центрове, цените в големите търговски вериги са по-ниски, отколкото в Благоевград", уточни още председателят на ДКСБТ.

Борислава Бибиновска
2025 1

Коментари 1

Добави коментар
Македонска мутра

2021.07.29 | 15:25

1
Заплатите в АУБГ са високи, затова.

Добави коментар

Водещи новини