Кметът на Асеновград се ваксинира срещу COVID-19

  • 27 юли 2021 11:26

  • 400
  • 1
Кметът на Асеновград се ваксинира срещу COVID-19
© Колаж: Novini.bg/ Община Асеновград

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и съпругата му Магдалена се ваксинираха днес. Те посетиха МБАЛ - Асеновград рано тази сутрин, където бе извършена манипулацията.

И двамата се чувстват добре засега и призовават асеновградчани да последват примера им, защото според прогнозите се очаква ново завишаване на случаите на заразени с коронавирус и подвидовете му.

Бойко Борисов се ваксинира на живо във фейсбук срещу COVID-19

"Като кмет на общината, председател на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с COVID-19 и като лекар с 20-годишен стаж, следя медицинските новости, както на световно, така и на национално ниво, от водещи специалисти в епидемиологията. Те казват, че "Делта" вариантът е два пъти по-заразен от досегашните известни на учените. Моят апел към вас е: Ваксинирайте се!", призова от трибуната по време на извънредното заседание на Общински съвет - Асеновград във вчерашния следобед кметът Грудев.

Днес, точно в 08:30 ч. той и съпругата му посетиха ваксинационния кабинет в МБАЛ - Асеновград, където бяха посрещнати лично от управителя на лечебното заведение доктор Иван Червенков.

Преди ваксинацията доктор Христо Грудев съобщи, че семейството му е изследвано за антитела и се оказало, че някога са се срещали с вируса, но без да разберат кога и къде. Доказателство за това, е било наличието на антитела в организма. "Независимо от това, решихме да се ваксинираме. Призовавам всички наши съграждани да направят същото. Сега е подходящ моментът", посочи Грудев. Кметът бе категоричен, че не изпитва притеснение или страх от последващи реакции, след поставяне на имунизацията срещу коронавирус.

"За съжаление, усещам, че ние в България, имаме известно колебание и поради това, сме в по-задните позиции, като процент на ваксиниране. Трябва да преодолеем колебанията си, в интерес на нашето здраве и това, на нашите близки. Днес, аз и съпруга ми ще дадем пример на съгражданите ни - на тези, които ни имат доверие и все още не са се ваксинирали, да го направят", каза в заключение доктор Христо Грудев. Той посочи, че са избрали РНК ваксината на Pfizer/BionТech, понеже не им се налага да пътуват в чужбина и не им е необходим документът за имунизацията спешно.

На свой ред, съпругата му Магдалена Грудева заяви, че първоначално е изпитвала известни колебания относно ваксинирането срещу коронавирус. Но след като вече е доказано, че едва при 1% от ваксинираните се стигат до фатален изход, а останалите 99% оцеляват при сеща с вируса, решението й да се имунизира е било категорично.

Информация за ваксините срещу коронавируса:

Какво е важно да знаем за ваксините срещу COVID-19?

Какви са страничните ефекти при ваксините?

COVID-19, ваксините и децата: Какво трябва да знаем?

МИТОВЕ vs ИСТИНА: Ваксините срещу COVID-19

Каква е разликата между ваксините срещу COVID-19?

Последвайте канала на

Радина Лазарова
400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хаха

2021.07.27 | 12:11

1
Много се развълнувах.Преместих си го в левия крачол.

Добави коментар

Водещи новини