Тържествено шествие за 24 май обиколи София (снимки и видео)

  • 24 май 2012 11:10

  • 3417
  • 1
Тържествено шествие за 24 май обиколи София (снимки и видео)
© Булфото

Тържественото шествие за 24 май достигна Националната библиотека „Свети Свети Кирил и Методий”. Преподаватели от Софийския университет, облечени в тоги, се присъединиха към тържественото шествие за 24 май, Деня на българската просвета и култура.

Има засилено медийно присъствие. Пред Народната библиотека има малки деца с цветя, там се включиха и още ученици към шествието. Звучи духова музика, химна на Светите братя. Свещеници с икона също се включиха към шествието. Тук са председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и гостите й от Русия, вицепрезидента Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и др. Участва Хорът на Музикалното училище.

Свещеници от Софийската Света Митрополия отслужиха тържествен молебен за 24 май. Службата се проведе пред Националната библиотека "Свети Свети Кирил и Методий". Присъстваха няколкостотин ученици, участници в шествието за Деня на българската просвета и култура 24 май, гости, граждани на София. Прозвуча химнът "Върви, народе възродени", както и "Многая лета".

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на произнесе слово на тържеството пред Националната библиотека "Свети Свети Кирил и Методий". Велико е делото на двамата братя, то се признава и по време на Възраждането, посочи тя. Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на призова да се обърнем към тези българи, които са далеч от България, но преживяват днешния ден и го празнуват. Хубав празник на всички сънародници извън пределите на страната - пожела Попова.

Гордея се, че днес мога да бъда заедно с вас и да кажа, че делото на Кирил и Методий е част от общокултурното дело на света - каза Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. Попова се обърна към учителите и учениците с думите, че където и да отиде като вицепрезидент, посещава българските училища.

Столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска произнесе тържествено слово по случай 24 май, Деня на българската просвета и култура, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Фандъкова се обърна към гражданите на съседната област Перник, които преживяха тежко земетресение на 22 май с думите - когато вярваме и сме заедно, можем да преодоляваме трудностите.

Днес поднасяме почит и уважение към първоучителите, Светите братя Кирил и Методий, каза Фандъкова. Инвестициите в образованието, културата и науката са не само грижа за запазване на нашия дух, но и мощен фактор за развитието на икономиката и подобряването на живота на хората - каза Фандъкова в словото си. Тя се обърна към учителите с думите - никога да не се примиряваме с посредствеността. Днес поканих Алек Попов, един от най-четените и обичани автори в съвременната българска литература, каза Фандъкова.

Последвайте канала на

3417 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.24 | 18:56

1
искам да изчукам всички абитурентки

Добави коментар

Водещи новини