Кметът на Хасково поиска оставката на управителя на местното ВиК дружество

  • 23 юли 2021 18:04

  • 1669
  • 0
Кметът на Хасково поиска оставката на управителя на местното ВиК дружество
©

Кметът на Хасково Станислав Дечев поиска оставката на управителя на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков на извънреден брифинг следобед днес. Конкретният повод стана предполагаема авария на подменен изцяло преди няколко месеца от общината магистрален хранителен водопровод.

Негова авария била счетена за причината за пропадането на асфалта от няколко дни насам по централния булевард "Освобождение". Изкопните работи обаче показали, че става дума за друг стар водопровод, който е таял вода към пътната артерия, и за който е отговорно водното дружество.

"В прессъобщение обаче ВиК-Хасково посочиха, че причината за аварията са нашите изкопни работи. Това е лъжа и поредно безхаберие от страна на водния оператор", заяви Дечев. Той също така допълни, че би подкрепил бъдещи граждански протести срещу заложеното увеличение на цената на водата в проекта за бизнесплан на дружеството от 3,52 лева на кубик до 4,47 лева за кубик в 2026 година.

Хасково получи финансиране за ремонти на два основни водопровода

Дечев заяви, че предстоящата сесия на Общинския съвет ще поиска да бъде упълномощен да гласува "въздържал се" от името на община Хасково в Общото събрание на ВиК-асоциацията по отношение на въпросния бизнесплан.

Константин Тодоров
1669 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини