За един шеф и едно прасе...

  • 23 юли 2021 15:58

  • 3007
  • 0
За един шеф и едно прасе...
© Novini.bg

Чудили ли сте се защо не можем да се справим с престъпността толкова десетилетия?

Ами…

Вие да сте чували средностатистически престъпник да се обяснява толкова нескопосано, като бивш шеф на ДАНС? Че случайно бил на мястото? Че прасето не го е застрелял, даже не го е виждал, другата кола не я знае каква е, добре де—застрелял го, ама от човещина, щото куцало. А, пушката ли…? Случайно си я носи, че е опасно в гората. Какво прави в гората посред нощ ли? Е, кво, кво— разхожда се, кво! 

Понеже, за да станеш престъпник, се иска талант и кураж, а за да станеш шеф на нещо по партийно-ченгесарска връзка, ти трябват само партийно-ченгесарска връзка. 

Има само едно място, на което двете групи (престъпници и шефове) се засичат и където и двете групи проявяват комедиен талант и се подиграват с разпитващите – мястото е върхът на политиката и службите. Там престъпниците и шефовете (често едни и същи хора) са толкова нагли, че говорят глупости, просто за да се подиграват с нас хората – казват най-големите глупости, просто, за да ни демонстрират: „Нищо не можете да ни направите!“ 

И са прави – нищо не можем да им направим. Стойте и гледайте. Това е опитът, опитът говори, те не гадаят, те знаят, че са недосегаеми, не се надяват, а знаят. 

Оказва се, че само на нас – обикновените хора, ни се налага да сме адекватни и да се съобразяваме с неща, като закона и реалността. Имаш ли нещо по партийно-ченгесарска връзка, си извън времето и пространството. 

Най-висшите ти агенти по националната сигурност нарушават закона заедно с авери на властта и ходят да се забавляват като убиват животни за удоволствие. Самò по себе си, това е достатъчно, за да ти светне червената лампичка в главата къде се намираш и в какво живееш. След това, като им слушаш обясненията и им гледаш наглостта и каменните физиономии, с които те лъжат, вече с едната ръка ровиш из цените на еднопосочните самолетни билети. 

Но не забравяй, че много от приятелите ти, близките ти и роднините ти са гласували за „народняци“ и пак ще гласуват за тях, ще ти разкажат, че при бай Тошо си е било по-хубу, а тия на Запад са смотани. Гласуват за поредния „спасител“, ненаучили се, че принцът в тая приказка идва за друго, а не за да спаси принцесата – без да я целува, я „обича“, а после си обува панталона и си отива, а принцесата – като си оправи гащите – отива да гласува за следващия принц спасител. Гласува с надежда. Ама е нормално – то от толкова блъскане на главата в рамката на леглото, е започнала да забравя. 

Хората, за които принцесата гласува, „спасителите“, до един са еднакви – като по калъп. И какво да очакваш, като сценаристите на приказката са едни и същи, само актьорите им се пенсионират периодично. Избрани като ЛИЦА, водачи, а никога нестъпващи в Парламента. Излъгаха ли ви? Пак ли? 

 

Междувременно, вече и бабичките станаха кръвожадни психопати. Иначе сме добър народ – хрисим и любящ, нали? Пълни с любов? Само да не ѝ падаш на баба в ръцете, че заради тва 5G, дето ѝ е у главата, ще ти €v€ µ@iк@т@. 

Обвиниха пенсионерка в убийство на две кучета в Софийско

Убила ги е с мотика! Блъскала, блъскала. Като истинските психопати по филмите, нема-шес-пет! 

Иначе сме добре. Добре сме, ще се оправим. Няма да се плашите. Престъпниците ви пазят националната сигурност, бабичките ви са като от роман на Стивън Кинг, а единствените константи в живота са четири: ракията; салатата; че тия в Парламента ще ви разочароват; и че пак ще си изберете същите. 

Венсеремос, бе! 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3007 0

Водещи новини