Татяна Буруджиева: Образователната система у нас обърква децата

  • 24 май 2012 08:32

  • 867
  • 3
Татяна Буруджиева: Образователната система у нас обърква децата
©

Най-добрият вариант е да може да се приемат всички деца, които завършват, обаче няма тази възможност, каза политологът Татяна Буруджиева в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според нея, основният въпрос е как да се оценят децата след 12 клас най-адекватно.

Задължителните матури могат да бъдат валидни за една Франция, която има задължителна система, а у нас никой не може да обясни защо правим тези матури, каза Буруджиева.

Тя уточни, че в днешно време децата са много объркани от образователната система и в крайна сметка си задават въпроса „защо трябва да имам висше образование?".

Последвайте канала на

Десислава Станева
867 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.20 | 17:54

3
дали децата са объркани само от обрзователната система или като цяло от липсата на переспектива, имат за пример безработните си родители или ходещи на работа, но мизерстващи. И понеже ни обясняват, че с увеличението на БВП ще ни се увеличат и заплатите, да попитам тази дама, която философства какъв продукт създава?
ТЛСМ

2012.06.06 | 10:15

2
Идеята е че на запад хората със средно образование са малко сами знаете защо... и идеята им е от тук да не тръгнат по-квалифицирани работници които да им подбият пазара...
инж.

2012.06.06 | 10:14

1
И каква отговнорст носи, след като е политолог, освен да дрънка общи приказки? Каква е мярката за производителност на нейния труд? Как винаги се намира кой да им вади заплатите на такива.

Добави коментар

Водещи новини