Подготвя се забрана за обработка на пасища след 11 часа в Хасковска област

  • 22 юли 2021 12:18

  • 613
  • 0
Подготвя се забрана за обработка на пасища след 11 часа в Хасковска област
©

Подготвя се съгласувана с министъра на земеделието, храните и горите заповед, с която още днес ще бъде забранена обработката на пасища на територията на Хасковска област след 11 часа преди обед. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация по повод големия пожар, който избухна от вчера в 17 часа в горски масив, на площ около 2000 декара, в Сакар планина между свиленградските села Студена и Планиново и тополовградското Устрем.

От държавната управа припомниха, че вероятна версия за пожара е именно обработката на пасища, а сегашната заповед цели превенцията от възникване на пожари. Заповед на областна администрация - Хасково с конкретни мерки за противопожарната безопасност в летния сезон има още от началото на април.

Община Добрич ще осигури за новия бюджет 4 775 000 лева от имоти

Междувременно вече 11 екипа огнеборци потушават стихията в Свиленградско, се отбелязва в съобщението. Работи тежка техника от "Мини Марица-изток", РДПБЗН - Пловдив и частна фирма от Ямбол. Служители от горските стопанства и военнослужещи с техника от поделение 52 740 в Хасково също участват в гасенето на огъня.
 

Калина Христова
613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини