36 525 дози ваксини срещу коронавируса са сложени в Сливенско

  • 22 юли 2021 07:35

  • 301
  • 1
36 525 дози ваксини срещу коронавируса са сложени в Сливенско
© Pixabay

От началото на имунизационната кампания досега в област Сливен са приложени 36 525 дози от всички видове ваксини, разрешени в страната, съобщиха от областната администрация.

От тях 3 336 са поставени в периода от 1 до 20 юли във ваксинационните центрове, от общопрактикуващи лекари и от мобилни екипи на РЗИ в населени места със затруднен достъп или на адрес на трудно подвижни граждани.

Доц. Кунчев разкри, че очакваме ръст на заразените с COVID-19 у нас

"Силно се надявам на по-активен интерес към имунизациите, за да посрещнем есенно-зимния сезон защитени. Целта е да се предпазим от поредна вълна на епидемията", коментира областният управител Минчо Афузов.

От здравната инспекция в града информираха, че има достатъчно количества от всички видове ваксини и гражданите трябва да са спокойни, че предпочитанията им ще бъдат удовлетворени. До края на месеца ваксинирането продължава в разкритите пунктове в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен и в МБАЛ "Св. Петка Българска" в Нова Загора.

Графикът е публикуван в сайтовете на РЗИ и на областната администрация. Личните лекари също продължават да прилагат ваксини на желаещите. Мобилните екипи са в готовност да се отзоват при заявка от всяко населено място. Паралелно с това продължава информационната кампания, организирана по идея на областния управител и РЗИ, за ползата от ваксините.

Информация за ваксините срещу коронавируса:

Какво е важно да знаем за ваксините срещу COVID-19?

Какви са страничните ефекти при ваксините?

COVID-19, ваксините и децата: Какво трябва да знаем?

МИТОВЕ vs ИСТИНА: Ваксините срещу COVID-19

Каква е разликата между ваксините срещу COVID-19?

Радина Лазарова
301 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BOCOVID-19

2021.07.22 | 08:16

1
НА ВСЕКИ ГЕЙБЕР ПО 5 ВАКСИНИ " ШМАЙЗЕР " !!!

Добави коментар

Водещи новини