Водещите новини! Внесоха първите законопроекти в НС; вървим към съставяне на кабинет?

  • 21 юли 2021 19:04

  • 1829
  • 2
Водещите новини! Внесоха първите законопроекти в НС; вървим към съставяне на кабинет?
© Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 21 юли ***

 

Вече са факт първите внесени законопроекти в деловодството на НС.

Депутатите от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ внесоха законопроекти за преизчисляване на пенсиите, промените в Закона за личната помощ и в НСО, както и решения за създаване отново на

Комисия по ревизия и за изслушване на служебните министри на вътрешните работи и на правосъдието, както и на главния прокурор Иван Гешев.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Внесоха първите законопроекти в НС

***

Утре ще се гледа нашето предложение за комисия Росенец. Има национални приоритети, по които трябва да се работи и да се търси решение, което да съответства на нашите ангажименти пред избирателите“.

Иванов посочи, че по време на председателския съвет изобщо не е ставало дума за съставянето на правителство и отбеляза, че „тонът е бил малко по-конструктивен от миналия път и това е добре“.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Христо Иванов: Още утре ще се гледа предложението ни за създаване на комисия "Росенец"

***

Въпросът на въпросите: „Ще бъдат ли задължени всички граждани в ЕС да се ваксинират?“

Отговорът е: не.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Ще бъдат ли задължени всички граждани в ЕС да се ваксинират? ЕК се произнесе по въпроса

***

Антимафиот, но рецидивист по провинения, е водачът на служебна кола на МВР, с която е убил дете на пешеходна пътека в Братаница. 

Предишната му „проява“, за която негови колеги са се опитали да „притиснат“ хората да не подават жалба е от 2018 г., когато извадил пистолет насред Пловдив и заплашил младеж, приятелката му и кучето им – решил да раздава справедливост, защото кучето нямало намордник. Първо опрял пистолет в главата на кучето и плашил, че ще го убие. 

„След като се легитимирал със служебната си карта, започнал да го удря с глава по лицето. Приятелката на Димитър се обадила на телефон 112. За около 3 минути полицаи от Шесто районно дошли на мястото“.

Според Димитър пазителите на реда го заплашили, че ако подаде жалба - "Пловдив ще му се стори тесен". Въпреки заплахите младият мъж е подал жалба срещу полицаите от Пазарджик в прокуратурата и Шесто районно“. 

Много пъти експерти по криминална психология са доказвали, че нападащите животни рано или късно нападат и/или убиват и хора. Особено важи за онези, които смятат, че ще им се размине. Както се потвърди отново. 

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Ето кой е антимафиотът, убил дете на пътя

***

Асоциацията на европейските журналисти/АЕЖ/ - България призовава Висшия съдебен съвет да прекрати правомощията на главния прокурор Иван Гешев, съобщиха от организацията.

Повод за призива е "бездействието на прокуратурата за защита на журналисти, чиито права са нарушени от представители на българската държава".

Подробности ↓↓↓↓↓↓

АЕЖ призова ВСС да освободи от длъжност главния прокурор Иван Гешев

***

Демократична България“ поиска и от 46-ото Народно събрание закриване на специализираните съдилища и прокуратури. Това се предвижда в законопроект за промени в Закона за съдебната власт, който обединението внесе в първия ден от работата на новия парламент.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

ДБ поиска от новото НС закриване на специализираните съд и прокуратура

***

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Перник за срок до 72 часа е задържан И.Р. 44-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на телесни повреди на медицински специалист. 

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Пиян и друсан перничанин нападна лекар в Центъра за спешна медицинска помощ в града

***

Варна се присъедини към дарителската кампания на Сдружение "Зелена България - ръка за ръка" и проекта, наречен "Зелено знание".

Проектът се финансира с европейски средства по оперативна програма "Околна среда" и ще се изпълнява в общо 7 града, включително и морската столица.

↓↓↓↓↓↓

Проект събира стари книги във Варна

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1829 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.07.21 | 21:39

2
Сега да видим как ще изпълнят обещанията си ! Съмнявам се да работят 4 години де :)
Тахир

2021.07.21 | 19:36

1
лобисти законопректи присани от малоучния доган,

Добави коментар

Водещи новини