Говори жената, на която ѝ бе откраднат печеливш тото фиш преди повече от година

  • 18 юли 2021 19:28

  • 3699
  • 11
Говори жената, на която ѝ бе откраднат печеливш тото фиш преди повече от година
© bulphoto (архив)

След повече от година за прърви път говори жената, на която ѝ бе откраднат портфейл с печеливш тото фиш. По случая бяха задържани заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР. В акцията участваше и „Вътрешна сигурност" към МВР.

Защо след като прокуратурата намери категорични доказателства, че фишът е откраднат от полицейските служители, делото зацикля, а възрастната жена все още не е получила парите от печалбата си?

Преди година и половина двама висши полицаи бяха задържани при акция на Вътрешна сигурност и прокуратурата за това, че са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена. Тогава стана ясно, че жената спечелила сумата от малко над 11 000 лв. от тотото. Отишла до тото пункт, за да осребри печалбата си. Оттам я препратили към централата на Българския спортен тотализатор, защото сумата била по-голяма от 10 000 лв. Жената пътувала с трамвай към Централата, на слизане разбрала, че портфейлът ѝ липсва, а с него изчезнали пари, документи и тото фишът.

Отложиха мярката на полицаите, откраднали печеливш тото фиш от баба

Случката е от края на януари миналата година, разказва от първо лице жената, станала жертва не на едно, а на няколко престъпления. Тя е била дългогодишен служител на Министерството на отбраната. Не иска да покаже лицето си, защото изпитва срам от преживяното.

„Дръпнали са го много лесно, без да усетя. Фишът си го носих в портфейла, защото не ми е изплатена печалбата, имах запор и се бяхме договорили с касиерката на тотото да си занеса банкова сметка преди изтичане на срока. Срокът беше 45 дни. Във вторник ми откраднаха портфейла и аз трябваше в четвъртък да си занеса банковата сметка, за да ми изплатят печалбата. В портфейла ми имаше фиш за печалба за 11 200 лева. Отидох в 3-то РУ, защото и личните ми документи и портфейлът ми бяха там. Оттам отидох в Спортния тотализатор и там пуснах жалба, че ми е откраднат портфейла с печелившия фиш. Обърнаха ми внимание, приеха ми жалбата и аз бях с надеждата, че могат да ми се обадят отнякъде, че ми е намерен портфейлът, докато не видях новините“, разказва потърпевшата жена пред Нова телевизия.

Кои са задържаните полицейски служители?

Заместник-директорът на Трето районно управление по това време Красимир Любомиров и началникът на група от СДВР Николай Стоименов са се познавали от близо 5 години. Двамата висши полицаи са имали контакти в криминалния контингенти. Имали са и сериозна практика в областта на разследванията на уличните кражби. Вероятно те са успели да намерят извършителите на кражбата от чантата на възрастната жена, където се е намирал печелившият тото фиш. Софийски районен съд остави за постоянно в ареста Любомиров, а Стоименов бе освободен заради липса на доказателства. В залата заместник-директорът на Трето районно управление се разплака пред съдията и заяви, че срещу него се води целенасочена атака. На по-горна инстанция съдът освободи Любомиров с по-лека мярка „домашен арест“. Година и половина по-късно потърпевшата все още не е получила печалбата от печелившия тото фиш, а причината не е в Спортния тотализатор. Оттам са изявили готовност това да се случи веднага след като потърпевшата представи късметлийския фиш.

„Работя на две места. Получавам пенсия, за да мога да си посрещам нуждите. Преди време ми се наложи да тегля пари. Съпругът ми беше болен и не можах да си плащам сметките. В един момент ми направиха запор, в който и в момента вкарвам там някакви пари, но колкото да не ме търсят и да не ме тормозят. Тази печалба би ми оправила запора. Това са пари, които идват действително като късмет. Не е като кредит да мислиш откъде и как да не го връщаш. Това си е печалба, която е лично моя и все още не мога да си я взема“, разказва още възрастната жена.

Мая Йорданова
3699 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.07.18 | 20:41

5
измислена история
вашиту ими

2021.07.19 | 01:03

11
В главата на гербераста всичко е измислица. Той е шизофреник и има нужда от лечение.

2021.07.18 | 21:31

8
Ти ди измислен,цар киро тее градил.

2021.07.18 | 21:31

7
Цела Българив станс.крадливи бойковисти

2021.07.18 | 22:04

10
Никаква вяра в институциите !
ТОВА Е НИЩО

2021.07.18 | 21:50

9
ОЩЕ МАМА ПРАСКА ИЗМИСЛИ КАК ДА СЕ ДАВАТ ДЖАКПОТОВЕТЕ НА "ПРАВИЛНИТЕ" ХОРА! НА ТАЯ ОСНОВА ШИШИ КАРИЕРА ИЗГРАДИ, ДОКАТ ГО НАМАГНИТИЗИРАХА

2021.07.18 | 21:28

6
Такива са мутричките, назначени в МВР от тиквата. Бойко Рашков бавно чегърта, трябва по-здраво.
БАЙ ЙОРГО

2021.07.18 | 20:00

1
Бойко върни парите на жената , мизерник!
до този отгоре

2021.07.18 | 20:36

4
От затвора пишеш, нали? И защо ви позволяват това?

2021.07.18 | 20:32

2
На майка ти боклуко

2021.07.18 | 20:33

3
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

Добави коментар

Водещи новини