През уикенда: Мобилен кабинет за ваксинация срещу COVID-19 в Плевен

  • 16 юли 2021 12:45

  • 209
  • 0
През уикенда: Мобилен кабинет за ваксинация срещу COVID-19 в Плевен
© Getty Images/Guliver (архив)

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен организира за поредна седмица в събота и неделя изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19 в центъра на града за улеснение на гражданите. Това съобщи за БТА д-р Илиян Минчев - директор на инспекцията.

Пунктът ще бъде разположен до храма-мавзолей "Свети Георги Победоносец", на централния градски площад "Възраждане". Кабинетът ще работи от 08,00ч. до 13,00ч. с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу Covid-19. Имунизацията ще се извършва след представяне на документ за самоличност.

Пет жертви на COVID-19 в България за 24 часа

В Плевен продължава кампанията "Да" на ваксинацията", допълни д-р Минчев. Към нея досега се присъединиха всички мотоциклетни клубове в града, фолклорният танцов клуб "Северняците" с ръководител Джейлян Демирев, и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев. Те призоваха съгражданите си, които отлагат имунизацията, да използват периода на ниска заболеваемост от коронавирус в региона и страната и да се ваксинират.

Както БТА информира, в Плевен първи си поставиха ваксина срещу коронавирус, при пристигане на първите количества препарати, проф.д-р Славчо Томов, в качеството си на лекар и ректор на Медицинския университет в Плевен, и ръководствата на основните здравни заведения в областния град.

Информация за ваксините срещу коронавируса:

Какво е важно да знаем за ваксините срещу COVID-19?

Какви са страничните ефекти при ваксините?

COVID-19, ваксините и децата: Какво трябва да знаем?

МИТОВЕ vs ИСТИНА: Ваксините срещу COVID-19

Каква е разликата между ваксините срещу COVID-19?

Последвайте канала на

Радина Лазарова
209 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини