„Корупция“? „Отклоняване“? Не-е-е, в нашата държава няма такива неща

  • 30 юни 2021 16:06

  • 1962
  • 0
„Корупция“? „Отклоняване“? Не-е-е, в нашата държава няма такива неща
© Pixabay/Novini.bg

Няма изкуство, няма медии, няма актьори, няма хора на изкуството – щом им падне, не прощават. Дори кацата с меда да е попресъхнала откъм съдържание, можеш ли да намажеш нещо на филийката, бъркай дълбоко, сè е кяр! 

Човек би предположил, че университетите и университетските структури ще са някаква последна крепост на морала и нормалността…

Това беше безвкусна шега, извинявам се. 

Щом има бюджет, има и „наши хора“, наредени до бюджета с вилици, маiN@±@ му на морала! Тук историята е съвсем накратко, но просто трябва да я прочетете от източника в Свободна Европа >>>>>>>>ЕТО ТУК<<<<<<<<<

Та, значи—има една телевизия, която е на Софийския университет, минава за „университетска“, но също така се оказа, че и минава за „телевизия“. Казва се „Алма матер“. 

Тя е студентска, само че в нея студенти не се допускат. 

Телевизията е закрила щатните си длъжности: „Ръководител програма“, „Ръководител направление „Глобална мрежа и международни проекти“, „Редактор“ и „Ръководител реализация“. 

Телевизията НЯМА репортери, оператори или редактори (че за кво ѝ е на една телевизия такива глупости като репортери и оператори…). Телевизията обаче ИМА четири щатни длъжности: „Директор“, „Експерт информационни и комуникационни технологии“, „Административен директор“ и „Ръководител студиен комплекс“. 

От тях заети са само последните две.

Административен директор е Цветелина Бенчева.

Чакайте, чакайте—става още по-интересно. 

Бенчева е онова момиче от оная реклама, заради която цяла България им се подиграваше преди време: рекламата, в която Башар Рахал, който го играеше шеф на телевизията, ще прави кастинг, младата дама му предлага „кафенце и сметанка“, а той с похотлива физиономия я оглежда. Хората им се подиграваха за елементарните им напъни за хумор, а други се ядосаха за очевидно байганьовския сексизъм, който—вари го, печи го—си остава забит в мозъка на Ганьо и това си е. 

Е, Бенчева е момичето от ТАЯ реклама. 

Рахал се оттегли от шефското място на телевизията след скандала (не е ясно дали „заради“) и го наследи Кафенцето-и-сметанката. 

Дотук—нищо интересно, нали? В Територията такива работи—под път и над път. 

Да, но не! Както вече казах, чакайте, чакайте—става още по-интересно. 

Тая телевизия БЕЗ оператори, редактори, журналисти, без нѝ един служител, но с директори, има една малка, мъничка тайна…

… в момента тече конкурс за избор на доставчик на оборудване за телевизията…

… на стойност 931 000 лева без ДДС!!!

Парите са по проект „Наследство БГ“, финансиран по европейската програма за наука и образование.

Няма служители, има само директори, но за сметка на това – бюджет от 1 милион европейски пари. Не-е-е-е-е, не мирише на корупция, ама хич даже. Как може да се заблудите, че такива гениални мозъци, които могат да измислят „кафенце и сметанка“, не са измислили някаква мега-гига-ултра-супер добра програмна схема, с която да ни вземат акъла?! 

„Очаквайте скоро…“, както се казва. 

Последвайте канала на

Александър Томов
1962 0

Свързани новини

Водещи новини