COVID-19 уби Евгений Бакърджиев

  • 29 юни 2021 21:26

  • 25418
  • 0
COVID-19 уби Евгений Бакърджиев
© bulphoto (архив)

Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев е починал днес следобяд в болница ИСУЛ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Сутринта Бакърджиев е бил опериран в болницата след прекаран коронавирус, разказаха близки на семейството, цитирани от 24 часа.

Евгений Бакърджиев: На 10 ноември заварихме една фалирана от БКП държава

Евгений Бакърджиев е роден на 10 февруари 1955 година в София. Завършил е Висшия институт по архитектура и строителство, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, и до 1991 г. е бил проектант в различни предприятия, достигайки до поста началник на Конструктивен отдел в „Технострой – СП2“.

След легализирането на политическата опозиция през 1989 година стана член на Българския земеделски народен съюз „Никола Петков“, част от коалицията СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. От 1991 до 1995 година Бакърджиев бе кметски наместник на район Изгрев към Столична община.

През май 1995 година оглави СДС-София. От есента на същата година стана и председател на Столичния общински съвет. Бакърджиев ръководеше предизборните кампании на Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра за кмет на София през 1995 година, на Петър Стоянов за президент през 1996 година. Бе и начело на Националния щаб на протестите и Националната стачка на Обединените демократични сили (ОДС) за сваляне правителството на Жан ВиденовЖан ВиденовЖан Василев Виденов е български политик, министър-председател на България през и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е от власт.

Председател на предизборния щаб на ОДС за парламентарните избори през 1997 година. Избран е за народен представител в 38-о и 39-о Народно събрание. При съставянето на правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, Евгений Бакърджиев стана заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството. Ръководи преговорите с „Газпром“ за доставка и транзит на природен газ. Той инициира и ръководи разрушаването на Мавзолея на Георги Димитров.

В края на 1999 г. бе освободен от кабинета по предложение на министър-председателя Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - за структурни и персонални промени. През ноември 2001, след двете последователни изборни загуби на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на през същата година, открито иска оставките на ръководството на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Скоро след това е изключен от СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и основава нова партия – Български демократичен съюз „Радикали“. Постепенно обаче Бакърджиев излезе от активната политика.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
25418 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини