Изсичат боровата гора в землището на с. Боснек

  • 29 юни 2021 17:35

  • 566
  • 2
Изсичат боровата гора в землището на с. Боснек
© Facebook

Сигнал за незаконна сеч в боровата гора в землището на пернишкото с. Боснек, сигнализира гражданин във фейсбук групата "Да запазим горите".

Според информацията през последните няколко месеца в района се секат над 1000 куб.м. дървесина.

Спират сечта в държавните гори до края на годината

"Искам да споделя няколко снимки от днес от боровата гора до с. Боснек, където през последните няколко месеца секат над 1000 (!) куб.м. дървесина с няколко позволителни на ДГС Радомир от януари. Ще помоля г-н Alex Dountchev да направи проверка, ако е необходимо", призовава автоеът на публикацията.

Сн. Facebook

Без да съм специалист, забелязвам следните нарушения:

1. Сече се на голо, предимно стари дървета. В съседство има млади дървета с голяма гъстота, които не се разреждат.

2. Сече се в непосредствена близост до черния път, на стръмни склонове, което е предпоставка за ерозия на почвата.

3. Не видях марки, освен следи от боя.

4. Черният път е с дълбоки коловози, които се надявам да бъдат изравнени.

В съседство има множество вили, които в момента не могат да се достъпват. Не спирам да се питам, кому е нужно това безчинство? Вредите според мен са много по-големи от ползите (ако въобще има такива). Тежките камиони рушат също асфалтовия път. Накрая оставаме без гори, без пътища, а за капак плащаме винетки и куп данъци. В най-скоро време трябва да се направи стратегия за бъдещето, защото със сегашните политики сме обречени.  

По-късно бе публикуван и друг сигнал за изсичане на гора в същата фейсбук група.

Строителство на ж.п.линия Елин Пелин - Вакарел, през парк Побит камък. Огромни сечи за временни пътища, без водостоци през деретата. Камиони през 5 минути, от 50 тона. Унищожена общинска инфраструктура, записана в кадастралната карта като горски територии - общински пътища към село Крушовица и вилна зона Гладно поле. Водоноска, която помпа от реката и не пръска за обезпрашаване. Унищожени туристически пътеки, пресечени, без водостоци. Широки граници на сечи от борови и дъбови гори. Появяват се и заложенията от кварцов пясък, който е с чистота 92%. Къде се извозва - не се знае. Множество сигнали и всичко е точно!

Последвайте канала на

Novini.bg
566 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
всеки си прави квот си иска -

2021.06.29 | 21:54

2
БЕЗЗАКОНИЕ
СЕСЕСЕРЕ СЕРЕИГЕЙ

2021.06.29 | 18:34

1
ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА 83 СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...

Добави коментар

Водещи новини