Опасност от срутване на мост има в силистренското село Ситово

  • 21 май 2012 18:02

  • 1281
  • 0
Опасност от срутване на мост има в силистренското село Ситово
©

Заради опасност от срутване на мост на отводнителния канал в силистренското село Ситово, по който минава пътят за пречиствателната станция на селото, е отклонено движението в този участък, съобщи кметът на Ситовската община Николай Неделчев.

От обилните дъждове през последните дни са засегнати основите на съоръжението. Натрупаната тиня пречи веднага да започнат укрепителни работи с камъни и бетон. От обилните дъждове са нанесени щети на пролетните култури. На места те са залети с тиня и едва ли ще бъде получена реколта. Все още няма изчисления за щетите.

Наводнени са дворове и къщи в различни селища. По улиците има кални наноси, които се почистват. С надграждане с инертни материали на застрашен участък на защитна дига край село Босна е предотвратено наводняване на селото, съобщи кметът на Ситовската община Николай Неделчев.

Босна е в низина и при обилни дъждове се стича вода от наклонените терени. По данни от метеорологичната обсерватория падналите през последната седмица валежи в Ситовската община са между 6 и 38 литра на квадратен метър.

Последвайте канала на

БТА
1281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини