Пострадалото в басейн момиче: Много се уплаших, бях изпаднала в истерия

  • 29 юни 2021 10:28

  • 2602
  • 4
© Кадър: Bulgaria ON AIR

Шампион по плуване пострада по време на тренировка в училищен басейн. Наложило се 9-годишното момиче да бъде оперирано в "Пирогов".  На 23 юни Виктория тренира в басейна на 97-о училище заедно с други деца.

,,Докато плувах, като правех обръщане, видях, че отдолу тръбата е сцепена и исках да покажа на моите съотборници и без да исках, отдолу исках да покажа с палеца, но явно ми го е засмукало, не съм го усетила и те като стъпиха, ми се затисна пръста и като го издърпах, той вече беше така. Много се уплаших и бях изпаднала в истерия'', разказа момичето за инцидента пред Bulgaria ON AIR.

Първи на помощ се притичва по-големият ѝ брат, той позвънява и на майката. 

Телефонът ми иззвъня, големият ѝ брат каза: Мамо, ела, половината пръст на Вики липсва. Затичах се, гледката - Виктория пищеше неистово. Нещото, което мене ме изуми е, че никой не се опита да ми помогне, да ме закара, посочи майката.

Заедно с помощта на друг родител Ралица закарва дъщеря си в "Пирогов". Там ѝ правят операция, като се налага да вземат кожа от друга част на тялото ѝ, за да възстановят пръста на момичето. 

След инцидент в басейн родителите подават жалба

,,Само повтаряше: Мамо, ще имам ли пръстче, кажи ми ще имам ли пръстче'', допълни тя. 

Басейнът изцяло се стопанисва от училището от 2016 година, когато община Люлин го предава на учебното заведение за управление. Училището отдава басейна под наем на спортни клубове. От учебното заведение излязоха с позиция, че всяка година август месец се прави проверка на съоръжението.

Треньорът на Виктория не е присъствал на инцидента. Той има дългогодишен опит зад гърба си и е тренирал младата надежда в българското плуване Калоян Лефтеров. Това е вторият подобен инцидент в кариерата му.

Дете пострада при злополука в училищен басейн в София

По време на тренировка за две мин. бях до тоалетна и като се върнах, инцидентът беше станал. Пръстчето си е пъхнала под тръбата, но за да стане тоя инцидент, тръбата трябва да е дърпана, посочи треньорът Жорж Станкович.

Виктория е шампион по плуване и кикбокс. На 9 години тя вече има около 50 медала в двата спорта у нас и в чужбина.

Проверката на община "Люлин" установи, че към момента басейнът е в изправност и няма предпоставки за инциденти.

Последвайте канала на

Novini.bg
2602 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.06.29 | 11:32

4
Радев да се намеси.
Асен

2021.06.29 | 10:44

1
Що не умря
Това го е писал

2021.06.29 | 10:48

3
Идиотът от Новини.бг. Рашков, виж кой е тоя социопат.
Идиот Новини.бг

2021.06.29 | 10:46

2
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите " простаци".

Добави коментар

Водещи новини