Екоминистърът ще спре ли хотела край Алепу

  • 28 юни 2021 11:51

  • 1970
  • 0
Екоминистърът ще спре ли хотела край Алепу
© фейсбук

Дали най-после този министър на МОСВ – Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В, ще има смелостта да спре строежа на хотел край Алепу, каквато не проявиха неговите предшественици? Този въпрос задава екозащитникът Тома Белев, който е председател на Асоциацията на парковете, бивш дългогодишен шеф на НП Витоша”. Тома Белев е кандидат за депутат от ДБ.

Вчера подготвих и днес ще внеса от името на Асоциацията на парковете в България искане към министъра на околната среда и водите Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В да спре изпълнението на проекта за подпорен хотел край Алепу и да започне процедура по отстраняване на екологичните щети.

Искането се основава на задълженията на министъра по чл. 122, ал. 1, т. 2 от Закона за биологичното разнообразие да спира реализацията на планове и проекти, започнати или утвърдени в нарушение на този закон.

Несъмнено е, включително и от официалните документи, че

строежът край Алепу е унищожил местата за размножаване на колония от пчелояди –

вид, защитен от закона, и за който законът (чл. 38, ал. 1, т. 4) забранява унищожаване на местата за размножаване.

Искам да припомня, че по наше искане преди 4 години министърът на околната среда и водите спря реализацията на подпорния хотел край Алепу, впоследствие разрешен от настоящия директор на РИОСВ Бургас между Коледа и Нова година 2017.

Водихме съдебно дело, за да получим достъп до подробните устройствени планове, което спечелихме през март тази година. Надяваме се, че министър Личев ще окаже необходимия контрол, за да осигури върховенство на закона – нещо, което Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и ги достраша да направят.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1970 0

Свързани новини

Водещи новини