Родители на трансплантирани деца гневни на министър Кацаров

  • 25 юни 2021 15:04

  • 1927
  • 1
Родители на трансплантирани деца гневни на министър Кацаров
© Cross

Родители на трансплантирани деца се обединиха във Фейсбук група в защита на отстранения директор на болницата проф. Любомир Спасов.

В десетки емоционални постове те разказват за спасените си деца, които живеят благодарение на трансплантациите, извършени в болница Лозенец и изразяват гнева си срещу министъра на здравеопазването Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има. Според тях „от години се плюе по болница "Лозенец", а „властимащите се опитват всячески да я унищожат“. Без проф. Спасов и екипът му няма кой да извършва трансплантации на деца в България, твърдят родителите.

Министър Кацаров настоя ИАМН да предложи незабавни промени, които да не позволяват промени в листата на чакащите за трансплантация

В обръщение към медиите и към министър Кацаров, Деница Маринова, майка на дете с чернодробна трансплантация, пише:
Вие имате ли деца? Знаете ли какво е да имаш дете на 40 дни и да му поставят диагноза "билиарна атрезия на жлъчните пътища", като му дават максимум година и половина живот? Знаете ли какво е да бъдеш със седмици по болниците, за да поддържат живота на детето ти? Знаете ли какво е единственият шанс да живее да е чернодробна трансплантация и в листата на чакащите трупен донор да е вписано на 53-то място? Знаете ли какво е от цял род само един човек да е може би подходящ донор? А знаете ли изобщо как протича подготовката на донора и реципиента преди така чаканата трансплантация? Имате ли идея колко изследвания се правят, през колко лекарски кабинети се минава и колко документация се изисква, включително и посещение на нотариус? А имате ли представа какво коства на лекарите всичко това? Нямате, нали?
 Аз и моето детенце обаче знаем, защото го преживяхме! От години се плюе по болница "Лозенец" за какво ли не. Властимащите се опитват всячески да я унищожат и именно вие им помагате това да се случи!

Последвайте канала на

Novini.bg
1927 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Антиопоpна точка

2021.06.25 | 15:28

1
Гневни родители, а сега накарайте да ви подкрепят и родителите, чиито деца починаха докато чакаха трансплантация в тази болница, но бяха брутално прередени и прецакани, не без помощта на някои от тия лекари, които спасиха вашите деца- каква ирония, а?

Добави коментар

Водещи новини