Безплатни туристически обиколки се организират по Програма "Ваканция" на Столична община

  • 25 юни 2021 13:43

  • 215
  • 0
Безплатни туристически обиколки се организират по Програма "Ваканция" на Столична община
© Pixabay

Професионални екскурзоводи ще представят най-интересното от центъра на София в специални обиколки за деца и младежи, съобщава на сайта си Столичната община.

Предвидени са сутрешни и вечерни турове на 29 юни и на 13 юли от 10.30 ч., както и на 6 юли и на 20 юли от 16.30 ч. Включването става след записване в Туристическия информационен център в подлеза на СУ "Св. Климент Охридски". Групите ще бъдат до 25 души, а началната точка е пред "София хотел Балкан".

Министър Балтова: Ще бъде увеличена възрастта на децата, за които да не важат изискванията за влизане в България

Туристическите обиколки се организират за пръв път по Програма "Ваканция" на Столичната община. През тази година в нея има над 50 различни дейности за децата и младежите в лятна София.

Голяма част от дейностите, сред които спорт, занимания с изкуство и различни обучения ще се провеждат на открито и на различни места в кварталите, което ще ги направи леснодостъпни за децата. В програмата участват над 150 професионални треньори, преподаватели и обучители. Освен с туристическите обиколки, програмата през тази година е обогатена и с тренировки по нови видове спорт и курсове по безопасност на движението и първа долекарска помощ.

Над 30 са местата, на които ще се провеждат заниманията, сред тях Музей за история на София и Археологическото ниво на базиликата "Св. София", комплекс "Спортна София", училищни басейни и др. Всички занимания са безплатни, пълна информация за програмата и начините за включване можете да бъде намерена на https://www.sofia.bg/en/web/guest/municipal-program-vacation

Последвайте канала на

Радина Лазарова
215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини