Предстои 63-то традиционно преплуване на река Дунав край Свищов

  • 22 юни 2021 17:30

  • 275
  • 0
Предстои 63-то традиционно преплуване на река Дунав край Свищов
© Getty Images/Guliver (архив)

Предстои 63-то традиционно преплуване на река Дунав край Свищов. Началото е предвидено за 31 юли от 8.00 часа при местността "Паметниците", съобщиха от пресцентъра на община Свищов.

От общината припомнят, че всяка година в разгара на лятото в Свищов се провежда масово преплуване на река Дунав. И тази година, в последната събота на месец юли, звено "Масова физкултура и спортна база" при към общината, съвместно с БЧК, организират традиционния празник, свързан с плувния спорт.

Преплуването на река Дунав няма състезателен характер. От 7.30 часа всички участници ще преминат медицински преглед и ще попълнят декларации, че могат да плуват.

След прегледа те ще бъдат извозени с платформи (пароми) в близост до румънския бряг. От там на групи ще преплуват близо 3,5- километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност "Паметниците".

Нова обработка срещу комари ще се извършва днес в Свищов

Грамоти за участие ще получат всички плувци, като по традиция ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият от тях, най-голяма група участници и семействата преплували заедно река Дунав.

Последвайте канала на

Novini.bg
275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини