Обсъжда се премахването на безплатния депутатски паркинг

  • 22 юни 2021 10:20

  • 17362
  • 1
Обсъжда се премахването на безплатния депутатски паркинг
© Карлос Контрера, фейсбук

В Столичния общински съвет ще обсъждат възможността за премахване на безплатния паркинг от площад "Свети Ал. Невски", който се ползва от депутатите. Това ще стане по идея на Карлос Контрера, председател на транпорстната комисия. 

"Получих принципна подкрепа от всички членове на комисията. Докладът беше отложен за четвъртък, за да се получат и становищата на комисиите по финанси, по икономика и по местно самоуправление. Днес е заседанието на комисията по бюджет и финанси", обяви той.

"Темата е интересна и касае връщането на едно публично пространство за свободно ползване. Надявам се в последния момент политическите групи да не се изметнат и докладът да бъде сложен на трупчета, както сториха с предложението на Патриоти за София за еднократната финансова помощ за новородени. Очаквам да чуя ясни позиции и да вървим към разрешаване на този брадясал казус. Още през 2012г. Ангел Джамбазки, който тогава беше общински съветник, поде темата и премахна грозните парапети и ограждения на въпросния безплатен депутатски паркинг", разказа още Контрера. 

Депутатски коли масово нарушават правилата за движение (снимки)

"В следващите дни ще стане ясно дали ГЕРБ, БСП и Демократична България са готови да върнат площада на гражданите или чрез пасивна съпротива ще бранят привилегиите на парламента да паркират колите си за по 100лв. на месец в идеалния център на столицата ни", коментира той.

Novini.bg
17362 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Pinokio

2021.06.22 | 12:33

1
Eeee , tochno misleh da stana deputat!

Добави коментар

Водещи новини