Борислав Велков показа тъжната действителност около "велинградското НДК"

  • 21 юни 2021 15:59

  • 1050
  • 1
Борислав Велков показа тъжната действителност около "велинградското НДК"
© Фейсбук

Култура на Диазепам #Велинград - градът на Николай Гяуров и още десетки световноизвестни хора на културата, изкуството и спорта. Повече от 35 г. в идеалния център стои недовършено и необезопасено "велинградското НДК". Това написа в профила си във Фейсбук председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков.

,,Дори в това тъжно състояние сградата изглежда е била замислена много добре, дори за днешните стандарти. Тъжно е, че от Община Велинград неразбират, че този мултифункционален комплекс може да извади от упадък културата и туризма в целия регион, както и да вдъхне нов смисъл и посока в живота у икономиката на града. СПА столицата би могла да открие конгресния бизнес и фестивалния туризъм и да се превърне в дестинация за чудо и приказ. Град с много светски традиции, чиито упадък е видим'', допълва Велков.

Предстоящите велинградски културни дни буквално ще се проведат на фона на този призрачен комплекс и сградата на театъра, която е обрасла от кафенета и магазини, а срещу сцената тъжно ще съзерцава Георги Божилов - Слона в търсена на момента за апартамента на Palms Bet, завършва публикацията си той.

Novini.bg
1050 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.21 | 16:36

1
ами значи н е еи било необходимо, иначе онези с куфарчетата отдавна да са го приватизирали, ама нема печалба от туй ендикъ

Добави коментар

Водещи новини