Търсят се варианти за решаване на проблема с качеството на водата в Брестовица

  • 17 юни 2021 18:48

  • 215
  • 0
Търсят се варианти за решаване на проблема с качеството на водата в Брестовица
© МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 се срещна с кмета на община Родопи Павел Михайлов, с когото обсъди варианти за решаване на проблема с качеството на водата в с. Брестовица, породен от високото съдържание на манган в нея. Това съобщиха от министерството.

В срещата участваха също зам.-министър Захари Христов, представители на политическото ръководство на министерството, председателят на Управителния съвет на "Български ВиК холдинг" ЕАД Иван Иванов, както и Росица Влахова - главен експерт в общината.

Предвижда се прецизиране на необходимите за изпълнение дейности и изготвяне на количествено-стойностна сметка като се търсят законови възможности за провеждане на необходимите процедури при съкратени срокове с цел по-бързото справяне с водния проблем за жителите на с. Брестовица. Приоритетна задача е определянето на най-замърсените с манган участъци от водопроводната мрежа на населеното място.

ВАП възложи на две министерства проверка на качеството на водата в с. Брестовица

Участниците в срещата се обединиха около решението до края на другата седмица да се направи независим анализ на водата в селото, заявен от община Родопи.

Отново в края на следващата седмица трябва да бъде направен и план за пълно решение на проблема с изготвяне на нов проект, допълват от ведомството.

Novini.bg
215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини