Само 36 деца ваксинирани срещу COVD-19 у нас

  • 16 юни 2021 21:39

  • 1067
  • 2
Само 36 деца ваксинирани срещу COVD-19 у нас
© Getty Images

36 деца между 12 и 15 години вече са ваксинирани срещу COVID-19 у нас. Имунизацията е по желание и се прави само със съгласието на родител и на самото дете. Въпреки че ваксината на "Пфайзер" беше одобрена за употреба при деца от Европейската агенция по лекарствата още в края на май, броят на ваксинираните е изключително нисък.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25395

Могат ли децата да бъдат ваксинирани срещу COVID-19? Ако родителят разчита на официалната информация на здравните власти, лесно може да помисли, че отговорът е не, предава БНТ.

"Никъде не може да се намери информация по сайтове на министерството, на РЗИ, дори официалният сайт, който е за COVID. Няма никъде ясно написано тия деца от 12 до 16 подлежат ли на ваксинация, не подлежат ли, как, на един от горещите телефони ме пратиха в отдел статистика", отбеляза Мария Вукова.

Семейството на Мария Вукова има огромно желание да ваксинира 13-годишния й внук. Тя следи всички официални здравни сайтове. И единственото, което открива наскоро е променената листовка на ваксината.

"Факт е, че листовката е променена, но нищо повече, никъде никой нищо не знае", каза още Вукова.

Факт е, че в раздел новини на сайта на здравното министерство не е публикувана дори променената листовка. На информационния портал и във Фейсбук има по една публикация от 12 юни, озаглавена "Децата и ваксините", в която обаче няма нито едно изречение, в което ясно да се казва, че деца вече могат да се имунизират и у на

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1067 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.17 | 06:42

2
Искат да направят децата ялови

2021.06.16 | 23:38

1
Който не си вакcинира детето, да му се отнеме в полза на държавата. Това са безотговорни хора, не приемащи истината и дрогите на глобалното благо.

Добави коментар

Водещи новини