Гледай на живо

ЦСКА - София измъкна ценна победа срещу ЦСКА 1948 в зрелищен мач с много обрати и голове - на живо след 2:4 на "Васил Левски"

Кюстендил е изправен пред криза с боклука

  • 13 юни 2021 18:05

  • 654
  • 0
 Кюстендил е изправен пред криза с боклука
© Булфото (архив)

Кюстендил е изправен пред проблем със сметосъбирането заради аварираща техника. През почивните дни контейнери останаха пълни както в централната градска част, така и в кварталите, предаде БНР.

"Автопаркът на Общинското предприятие "Чистота" е от 80-те години на миналия век. Екипите работят на две смени, почти денонощно", каза шефът на предприятието инженер Валентин Смоков.

"Общината все пак е закупила нова сметосъбирачна машина, която обаче не насмогва, а и тя аварира от претоварване", добави той.

В няколко квартала сметосъбирането е с нарушен график.

Тонове боклук замърсява поречието на Места

Кметът Петър Паунов коментира ситуацията. "Чупят се автомобилите. Колегите работят на 2 смени, за да наваксаме и ще правим заявки за нови автомобили. Ще търсим ресурс. Един нов автомобил е 300 000 лв. Нова сметосъбирачка, контейнеревози. Благодарим, че все повече наши съграждани се активизират да поръчат вани за строителни отпадъци, вместо да ги изхвърлят по деретата. Процес който съвместно... да, знаем, че имаме проблем, работят колегите усилено. Търсим допълнителна техника, за да можем да смогнем", каза той.

654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини