Премахват незаконен обект на плаж „Каваци-юг“

  • 11 юни 2021 15:29

  • 540
  • 1
Премахват незаконен обект на плаж „Каваци-юг“
© bulphoto (архив)

РДНСК Бургас издаде заповед за премахване на незаконен преместваем обект на плаж „Каваци-юг“.

На 17 май служители на РДНСК Бургас са извършили проверка на морски плаж „Каваци-юг“ вследствие, на която е съставен констативен акт с установените нарушения. В схемата за поставяне одобрена от министъра на туризма е включен „Преместваем обект № 32 – заведение за бързо хранене“ с приблизителна площ 144 кв. м и допълнителна търговска площ 66 кв. м., съобщава Фокус

Премахват незаконни постройки от частни имоти на къмпинг „Каваците”

На 9 юни служители на РДНСК Бургас са извършили повторна проверка на морски плаж „Каваци-юг“, при която е установено, че е започнат монтажа на преместваем обект № 32, но без издадено разрешение за поставяне от главния архитект на община Созопол.

На 10 юни началникът на РДНСК Бургас издава заповед за премахване на обекта.На 9 юни е извършена проверка от служители на РДНСК Бургас и на морски плаж „Смокини-север“, където е установено, че е започнат монтажът на шест броя преместваеми обекти – три заведения за бързо хранене, склад, шатра за водно тракционни услуги и тоалетна с душ, за които на 1 и 2 юни са издадени разрешения за поставяне от главния архитект на община Созопол. За територията на всички морски плажове липсва наредба, определяща изискванията и ограниченията за поставяне на преместваеми обекти. Това води до изпълнение на сглобяеми строежи с монтажни стоманобетонни фундаменти върху морските плажове, в т.ч. и на морски плаж „Смокини-север“, съгласно одобрени от министъра на туризма схеми за разполагане на преместваеми обекти в границите на определената площ според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК).

Тези схеми са изработени по възлагане на концесионера. Прави впечатление, че министърът на туризма е одобрила схемата на обектите на плажа „Каваци-юг“ на 27 април, а схемата за плаж „Смокини – север“ на 10 май.

На свой ред РИОСВ Бургас издава одобрително становище за преместваемите обекти на плаж „Смокини – север“ на 12 май. ДНСК не е получила правомощия по Закона за устройство на територията (ЗУТ) за извършване на проверки на проектите и разрешенията за поставяне на преместваемите обекти на морските плажове. Единствено има задължението да констатира незаконните такива и да издава заповеди за премахването им.

Последвайте канала на

Novini.bg
540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tiffanyfwrva

2021.06.12 | 01:42

1
М­­­л­а­­д­­а­­ ­­­м­­о­­к­­р­­­а­­ ­у­­ч­­­е­­н­­и­ч­­­к­­­а­ ­­ч­­­у­­к­а­ ­­ ­­W­ ­­­W­­­ ­W­ ­.­ ­­­B­­­ ­G­­­ ­­­1­­ ­­­7­­­ ­­.­­­ ­­­C­ ­­L­ ­U­­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини