Отваря се за движение новият участък от северното пътно платно на бул. "Тодор Каблешков"

11 юни 2021 15:15

Отваря се за движение новият участък от северното пътно платно на бул. "Тодор Каблешков"
© bulphoto (архив)
286 1

От утре, 12 юни, се отваря за движение северното платно на бул. "Тодор Каблешков" от ул. "Костенски водопад" до ул. "Кирил Ботев" и бул. "България". От утре се променя и организацията на движение, като се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището с ул. "Луи Айер". Това съобщи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при проверка на работата заедно с Ангел Джоргов - зам.-кмет по направление строителство, информират от Столичната община.

Изгражда се един от главните столични булеварди, който е част от третия вътрешен ринг на града - бул. "Тодор Каблешков".

Ремонт на "Шишман" променя движението в центъра на София

Предвидени са изцяло нови пътни платна, тротоари, велоалеи, осветление. В момента се работи усилено и за приключване на отчуждителните процедури, за да може да се продължи през следващата година с участъка от ул. "Луи Айер" към "Черни връх", е информирала Фандъкова.

Започват строителни работи в кръстовището на бул. "Тодор Каблешков" и ул. "Луи Айер". За движение се отварят улиците "Делян Белишки" и "Шарл Шампо" като обходни алтернативни улици за движение в района. Заместващият бус ще осъществява връзка от обръщателното колело на автобус номер 65 до обръщателното колело на бул. "Т. Каблешков".

Тази организация на движение ще продължи около месец. Кметът Фандъкова е посочила също, че към момента се изпълняват строителните работи на ул. "Николай Коперник", подземната инфраструктура по ул. "Цар Иван Шишман", бул. "Цар Борис Трети". Очаква се разрешение за строеж за работа по ул. "Първа българска армия".

Novini.bg
286 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Melissapweda

2021.06.12 | 09:06

1
М­л­а­­­д­­­а­­ ­м­о­­к­­р­­а­­­ ­­у­­­ч­е­­­н­­­и­­­ч­­к­­а­­­ ­­ч­­у­­­к­­­а­­­ ­­ ­­W­­­ ­W­­­ ­­W­­­ ­.­­­ ­­B­­­ ­G­­­ ­1­­ ­­7­ ­­­.­­­ ­­C­ ­L­­ ­­U­­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини