Живот за капачки

  • 08 юни 2021 11:50

  • 1898
  • 0
Живот за капачки
© булфото /архив/

Има една инициатива – Капачки за бъдеще. Не може да не сте я чували. Благородна инициатива. Изискваща от теб нещо микроскопично. Даваш една никому ненужна капачка и по този начин осигуряваш бъдеще. Но тук идва количественият въпрос:

Колко пластмасови капачки трябва да съберем за да имаме, ако не чудесно, то поне свястно бъдеще? Колко?

        С капачки може да се купи нов термометър. Ново легло също. Одеяла. Чаршафи. Но ще се купи ли нов ядрено магнитен резонанс. Да кажем, че да. А заплатите на докторите в капачки ли ще ги даваме или ще ги обменяме по някакъв курс капачка-лев? Колко е месечната издръжка на „Пирогов“ в капачки?

        А учителите? Те не са ли съществен, да не кажа основен елемент във възпитанието на бъдещето ни? За тях колко капачки ще трябват? И кога да им ги даваме – преди или след голямото междучасие? Таксиметровите шофьори ще имат ли курсове в капачки на километър?

        В същото време постоянно изскача новина за някой нов откраднат милиард,

не в капачки а в лева или евро, и нищо. В новините му се отделя толкова внимание, колкото на два бидона капачки. Разбирате иронията, нали?

        Ако, все пак, нашето бъдеще ще се решава с капачки, е добре да знаем:

        Колко капачки трябва да събера, за да има детето ми бъдеще?

        Има ли някакъв законен начин да прехвърля моите капачки на детето ми, за да му дам по-добро бъдеще? (При положение, че аз писмено се отказвам от бъдеще.)

        Колко струва един бъбрек сметнато в капачки, разбира се?

        Може ли ценова листа в капачки на черен дроб? Също, кои аптеки се очаква да работят с капачки?

Здравната каса с капачки ли ще оперира?

Кога влоговете ни в банките ще бъдат трансферирани в капачки? А цената на хляба в капачки? Защото, ако не ядеш умираш и тогава за какво бъдеще говорим?

        Но докато ние събираме пластмасовото си бъдеще в бидони от минерална вода, по- да ги наречем различните измежду нас, търгуват бъдещето ни за пари. Разделението е видно. За едните парите, за другите капачките. Затова се очакват и две успоредни бъдеща. Едното е за тези с парите, а другото за капачките.

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
1898 0

Свързани новини

Водещи новини