Самолет ще изследва рисковите зони за наводнения в България

  • 18 май 2012 08:49

  • 1377
  • 0
Самолет ще изследва рисковите зони за наводнения в България
©

Трагедията в Бисер е в резултат на неизправност на съоръженията. За да не се допусне повече подобен тип наводнение се определиха отговорници за язовирните стени. Това заяви пред БТВ министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко.

Другите причини са високите нива на реките, топенето на снега и големите количества валежи. Когато има опасност за висока вълна се свиква кризисния щаб се взема решение дали да се натрупат чували или други предохранителни мерки, посочи Караджова. Не трябва обаче да се върви след проблема, а да се работи за превенцията, препоръча екоминистърът.

Тя съобщи, че се разработват планове за мерки за предотвратяване на наводнения. На базата на историческа информация и облитане със самолет над цялата страна ще се определят най-рисковите зони, каза Караджова. След това ще се изготви анализ, който ще бъде предоставен на кметовете на общините.

По отношение на замърсеността на въздуха Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко припомни, че когато България е била силно индустриализирана, без пречиствателни станции е имало цял букет от елементи на Менделеевата таблица. Сега обаче има единствено проблем с прахови частици в 30 града, каза екоминистърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1377 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини