Недоволство в "Горна баня" заради неработещи асансьори на една от новите метростанции

  • 31 май 2021 13:41

  • 523
  • 1
Недоволство в "Горна баня" заради неработещи асансьори на една от новите метростанции
© Булфото (архив)

Достъпът до новопостроената метростанция в квартал "Горна баня" е ограничен за хора в инвалидни колички и майки с деца. Линията е пусната от около един месец, но асансьорите в подлеза не работят, няма и рампа за слизане.

,,Подлезът е построен през 2016 г. заради поредица от инциденти. Тогава асансьорите работеха за около месец-два и спряха да работят. Говорили сме със специалисти и една от основните причини за честите аварии е лошата хидроизолация, заради която се наводнява целият подлез. А вандалските прояви има как да се контролират, защото в подлеза има камери, охрана. Нужно е само да се вземат съответните мерки'', коментира млада майка пред БНТ.

Според недоволните жители на "Горна баня" до общината са подадени няколко сигнала, на които отговорът е, че съоръжението се стопанисва от Национална компания "Железопътна инфраструктура". От НКЖИ пък съобщават, че асансьорите са спрени от експлоатация от органите на техническия надзор заради повреди, които нарушават нормалната им работа. Необходим е ремонт, за който са изготвени и изпратени ценово предложение и оферта за доставка на възли и детайли.

По трасето на Линия 3 на метрото могат да се направят паркинги за 1200 коли

Междувременно "Железопътна секция-София" извършва със собствени средства пореден ремонт на двата асансьора, който се очаква скоро да приключи, добавят от "Железопътна инфраструктура".

Последвайте канала на

Novini.bg
523 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Theresafepua

2021.06.01 | 11:32

1
М­л­­­а­д­­а­ ­м­­­о­к­­­р­а­­ ­­у­ч­­­е­­н­и­ч­­­к­­­а­ ­ч­у­­­к­­а­­ ­­­ ­W­ ­­­W­­­ ­W­ ­­­.­­­ ­B­­­ ­­G­­­ ­­1­ ­­­7­­­ ­­­.­ ­­­C­ ­L­­­ ­­U­­­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини