До края на юни пускат движението по ремонтиран участък от пътя Стара Загора-Димитровград

  • 28 май 2021 17:20

  • 504
  • 0
До края на юни пускат движението по ремонтиран участък от пътя Стара Загора-Димитровград
© Булфото (архив)

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Апостол Минчев обсъди с кмета на община Димитровград Иво Димов изпълнението на ремонта на близо 9 км от път I-5 Стара Загора - Димитровград.

Първокласният път е важна комуникационна артерия в общината. На срещата беше решено движението по ремонтираните 1,9 км от първокласния път да бъде пуснато след монтиране на дилатационните фуги на моста над р. Меричлерска при 272-ри км, за да се спази технологията на изпълнение и да се осигури безопасността на съоръжението.

До два месеца приключва ремонтът на моста над Марица край Димитровград

Предвижда се монтажът на фугите да завърши до края юни т.г. След това дейностите ще продължат с изграждане на канализация в село Радиево, което налага удължаване на срока на ремонтните дейности в близо 9 км участък до септември т.г.

След възстановяването на движението по 1,9 км отсечка трафикът на леките автомобили ще се изнесе извън Димитровград. В момента за изпълнение на строителните работи движението на моторните превозни средства до 3,5 т е пренасочено по обходен маршрут през квартал „Изток“ 1 и 2 на Димитровград.

Тежкотоварният трафик над 3,5 т преминава по път III-503 от Средец – Опан – Бяло поле – Васил Левски – Симеоновград, след което по път III-663 Симеоновград – Златополе – Брод до Димитровград и обратно.

Ремонт на тръбата за София на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус" ще ограничи движението

Инж. Апостол Минчев и кметът на община Димитровград се обединиха около мнението, че е необходим ремонт на обходния маршрут на участък от пътя, свързващ третокласния път III-663 Чирпан – Симеоновград с път I-5 Стара Загора – Димитровград в кв. „Изток“ на Димитровград.

В срещата участваха директорът на Областно пътно управление – Хасково Радостин Ламбрев и представители на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности – „АБ“ АД, с която АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Хасково.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини