Здравният министър издаде три нови заповеди

  • 27 май 2021 13:28

  • 20668
  • 4
Здравният министър издаде три нови заповеди
© Pixabay

От 1 юни румънските граждани, пристигащи от Република Румъния, могат да влизат в България през всички гранични контролно-пропускателни пунктове, без да е необходимо да предоставят документ за отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, сертификат за ваксинация или положителен резултат, удостоверяващ преболедуване. Това разпореди министърът на здравеопазването със Заповед № РД-01-374, издадена днес, 27 май.

Със същата заповед временно се забранява влизането у нас на лица, пристигащи от Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и държави и територии в Африка.

Фандъкова: Отваряме ваксинационни пунктове в столичните паркове

Изключение са лицата, които са български граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, пристигащи от тези места, се поставят под 10-дневна карантина. В заповедта са посочени държави и територии, които не попадат в обхвата на забраната за влизане у нас.

С други две заповеди министърът на здравеопазването удължава временните противоепидемични мерки, въведени в страната, до 31 юли.

Пълните заповеди вижте тук: 

С други две заповеди министърът на здравеопазването удължава временните противоепидемични мерки, въведени в страната, до 31 юли.

Официално: Извънредната епидемична обстановка се удължава

Радина Лазарова
20668 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Sherrydmhxa

2021.05.28 | 03:54

4
М­­­л­а­­д­а­­­ ­м­о­­к­­­р­­а­ ­­­у­ч­­е­­­н­­и­­­ч­­­к­­­а­­­ ­­ч­­у­­к­­­а­­­ ­­­ ­­­W­ ­­W­ ­­W­­­ ­.­­­ ­­B­ ­G­­ ­1­­­ ­7­ ­.­­­ ­­­C­ ­­L­­ ­­U­­­ ­B
Николова

2021.05.27 | 16:39

1
И този здравен министър не е в час. Първо трябва да се нормализира режима за българските граждани и да влизат без изисквания и тогава да влизат чужди граждани. С какво румънците са по - важни от нас или от другите???? На какво основание се позовава за това си решение???? Българите 10 дена карантина, румънците ще се разхождат без грижи ...
Вера Екимова

2021.05.27 | 18:06

3
Румънците идват от Румъния,а българите ,за които ще има карантина -от изброените страни , които са рискови.
Бай

2021.05.27 | 17:04

2
Лапай гоооооо

Добави коментар

Водещи новини