Боршош с предложения за решение на проблема с местата в детските градини в София

  • 27 май 2021 08:55

  • 950
  • 6
Боршош с предложения за решение на проблема с местата в детските градини в София
© Кадър БТВ

Строят се детски градини по програма. Строителството колкото и да е засилено не може да разреши проблема с местата в детските градини. Ако не сме честни, няма да можем да решим този проблем. Това заяви заместник-кметът по образование в Столичната община Мирослав Боршош в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Той описа ситуацията по следния начин: „Ние трябва да кажем какво е решението тази година и какво ще бъде следващата. С един много млад екип от хора започваме нова реформа. Тя е много проста. Предишното правителство определи 300 лв. които да стигнат до родителите на деца, които не са приети. Ние искаме тези пари веднага да стигнат до хората. Веднага трябва промяна на тази наредба“.

Боршош предлага тази година да има пакет от около 600 лв. да стигне до родителите на децата, останали некласирани. Той каза, че се започва сериозен разговор с политическите сили.

Според него предложението за място в детска градина в съседен район е неадекватна мярка, защото ако родителят откаже, губи паричната помощ, която би му се полагала.

Протест заради детските градини в София, родителите искат оставката на Фандъкова

Реформите, които са предприети, са свързани с промяна на критериите. Проблемът трябва да бъде решен още сега, за да има резултат догодина. Като конкретни възможни решения посочи пакета от 600 лв. компенсация за всички, за които няма място в държавна детска градина.

Той сподели, че е станал част от екипа на Фандъкова след лична покана от нея.

Боршош проговори и за атаките срещу него: „Беше атака от един некадърен политик“. Посочи лично Лиляна Павлова като човекът, който стои зад атаките.

Последвайте канала на

Novini.bg
950 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Brittanyojwda

2021.05.28 | 00:04

6
М­­­л­­а­­д­а­­­ ­­м­о­­к­­р­­­а­­ ­­­у­­ч­е­­­н­­и­­­ч­к­­­а­­­ ­­ч­у­­­к­а­­­ ­ ­W­ ­­­W­­­ ­­W­­ ­.­­­ ­­B­­ ­G­­ ­­1­­­ ­­­7­ ­­.­­­ ­C­ ­­L­­­ ­U­­­ ­­B

2021.05.27 | 09:14

1
КРАДЕЦА ОТ НДК ЩЕ ДАВА ПРЕДЛОЖЕНИЯ???А АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ СКРИЕ В ПОЛИТЕ НА РУМИТО БЪЧВАРОВА И СКОРО ДА НЕ СЕ ПОКАЗВА,ЧЕ СТАВА МНОГО ОБЛАЧНО ЗА ТАКИВА КАТО НЕГО!
бай Ставри

2021.05.27 | 17:33

5
по-добре и румито, и този да ми ги пратите за превъзпитание.
Darlenepagca

2021.05.27 | 16:05

4
М­­­л­а­д­а­­ ­м­­о­­к­­­р­­­а­­­ ­­у­­ч­­е­­н­­­и­­ч­­к­­а­­­ ­­­ч­­у­к­­­а­ ­­ ­W­ ­­­W­­ ­­W­­ ­­­.­­­ ­­­B­­­ ­­­G­­ ­­­1­­­ ­­7­ ­.­­­ ­­­C­ ­­L­­­ ­U­ ­B

2021.05.27 | 10:51

3
Да направим НДК детска градина и той да я стопанисва. Ще е празна, докато му се роди някое копиленце, но той ще дава двореца под наем и ще го поддържа срещу едни милиони от общината.... Човека е честен, вЕрвайте му.
Melissalvnba

2021.05.27 | 10:26

2
М­­л­­­а­­­д­­­а­­ ­м­о­к­­р­­а­­ ­­­у­­ч­­­е­­­н­­­и­ч­­­к­а­­­ ­­­ч­­у­­­к­а­­­ ­ ­­­W­ ­­­W­­­ ­­W­ ­.­ ­­­B­­­ ­­­G­ ­­1­­­ ­7­­­ ­­­.­­­ ­­C­­­ ­L­­­ ­­U­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини