Променят изискванията за влизане в България на деца до 5 г., забранява се влизането на пристигащи от Индия, Малдивите и Бразилия

18 май 2021 16:04

Променят изискванията за влизане в България на деца до 5 г., забранява се влизането на пристигащи от Индия, Малдивите и Бразилия
© bulphoto (архив)
3227 8

От 19 май отрицателен PCR или антигенен тест няма да се изисква за влизане у нас на деца до 5-годишна възраст, които са български граждани, или граждани на определени страни, се посочва в заповед на министерстъра на здравеопазването д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има, съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство.

Всичко по темата:

Това са държави-членки на ЕС, на страните по Шенгенското споразумение, на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Австралийски съюз, Канада, Съединени американски щати, Япония, Нова Зеландия, Китайска народна република, Република Руанда, Република Корея, Кралство Тайланд, Република Тунис, Източна република Уругвай, Обединените арабски емирства, Грузия, Украйна, Република Северна Македония, Република Сърбия, Република Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Молдова, Руска Федерация, Израел, Държавата Кувейт, Република Беларус и Република Турция.

В МВнР започна организацията на парламентарните избори зад граница

Със заповедта, считано от 19 май, временно се забранява влизането в България на лица, пристигащи от Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и държави и територии в Африка.

Изключение са българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване у нас и членовете на техните семейства.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, пристигащи от тези места, подлежат на 10-дневна карантина. В заповедта са посочени държави и територии в Африка, които не попадат в обхвата на забраната за влизане у нас.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
3227 8

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 8

Добави коментар
Marymngca

2021.05.19 | 01:23

8
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

2021.05.18 | 16:57

3
Къде е Слави наркомана платената к..рва на Доган и Пеевски....некой да е чувал за него нещо?

2021.05.18 | 18:58

7
Е.Б.Е тиквето се разбра последно,славуца бил много страстен и не оставял да му зарастне свинтера на тиквения,а и вазелин се чува не бил взел та затова е това тиквено квичене на умрело.
Майтапчи Йово

2021.05.18 | 18:08

5
Питай Тиквата, тиквар прост:)))!

2021.05.18 | 18:48

6
Връзка с името на депутата от ДПС Йордан Цонев излиза от една от фирмите, които са получили 115 милиона лева кредит от Българска банка за развитие. Това съобщи пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на разследващият сайт "Биволъ" и уточни, че по техни проучвания тези средства са инвестирани в покупка на хотел в Гърция, на о-в Халкидики:

2021.05.18 | 17:04

4
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.05.18 | 16:51

2
Къде е Слави наркомана платената к..рва на Доган и Пеевски

2021.05.18 | 16:38

1
МУТРИТЕ ВЗЕХА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ И ЗАПОЧВА МАСОВАТА ЕМИГРАЦИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини