Община Пловдив ще осигури места за всички неприети в детските градини

  • 18 май 2021 13:57

  • 205
  • 1
Община Пловдив ще осигури места за всички неприети в детските градини
© pixabay

Заради недостига на места в детските градини община Пловдив поиска от Общинския съвет разрешение за откриване на допълнителни места за първите групи, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

След първо класиране има неприети 571 деца и затова общината внася предложение за увеличаване на групите до 30 места. В последните години това се прави системно, за да се намали дефицитът на места в детските градини. Предложението дава възможност на районите, където има повече желаещи, да увеличат приема и да осигурят места за всички желаещи.

Обновяват изцяло 13 детски площадки в селата от община Пазарджик

В първото класиране са взели участие 2456 деца, родени през 2018 година, от тях класирани са 1885 деца, а 158 места за първа възрастова група са останали незаети. Децата, които не са класирани, ще участват в следващото второ класиране.

От общината уточняват, че родителите могат да подават заявления и в административните райони, различни от местоживеенето им, ако има удобни за тях детски заведения, в които има свободни места. Броят на местата определя шансовете им за прием, а не само броят на събраните точки.
Тази година се очаква общината да изгради помещения за 33 групи с над 800 нови места в детските градини и яслите. В момента се изграждат и разширяват 10 детски заведения.

Последвайте канала на

Novini.bg
205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Katrinasgqga

2021.05.18 | 22:42

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини