Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи

15 май 2021 09:30

Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи
© Марио Евстатиев
2102 7

Истинска кървава драма може да се разрази заради криминални опити за компрометиране от недобросъвестни служители в трамвайно депо "Искър" на една безвъзмездна инициатива, целяща качествена информация за пътуващите в трамвайна линия 20 и улесняване труда на водачите.

Историята започва през лятото на 2020 година, когато екипът от специалисти на Марио Евстатиев и Николай Александров започва мащабната реализация на проект "Нов живот за старите табели" по силата на който инсталират електронни маршрутни табели в доставените през 1990 година мотриси тип Т6Б5. Проектът е подкрепен и от Заместник-кмета по транспорт на София, а реализацията му дава съвсем различен облик на старите мотриси. Пътниците също се радват на промяната, тъй като до тогава, трамваите от модела, които обслужват линия 20 бяха с трудно видими пластмасови табели, често изгорели от слънцето и нечетими.

Самите информационни средства се монтират по начин и технология, одобрени от "Столичен електротранспорт" ЕАД.Това обаче не пречи на опитите за компрометиране на безвъзмездния труд на експертите, които се оказват изправени пред сериозен проблем с компрометиране на монтажните елементи на челната електронна табела. Проблемът остава незабелязан до 11-ти април, когато нищо неподозиращ водач едва на е пратен в болница от внезапно падналата в следствие на компрометирани връзки 20 килограмова челна табела.

Експертите се самосезират и пристигат на място в депото, повикан е и началника, който обаче не приема казуса сериозно, а последващата проверка, която те сами правят установява  общо 4 от 15 мотриси с компрометирано укрепване на челната табела, като последния случай е открит вчера 14.05.. Екипът е сезирал общинските власти. Призив за политическо решение от страна на отговорните фактори, те отправиха днес и чрез страницата си "ИБИС техници - София". Повод за призива е, че констатираните случаи на самоволни и опасни промени по монтажните елементи на информационните табели са окачествени като "дребни глупости", а адекватно разследване на казуса в депото не се извършва.

За да не се стигне до инцидент с пострадали, те настояват за адекватни мерки и дисциплинарни наказания на отговорните лица в депото, засилен контрол върху самоволните промени от страна на водачите по отношение на конструкцията на превозните средства, както и за елиминиране на политическото и синдикално лоби, което пречи на стъпките.

Текст и снимки: Марио Евстатиев

Novini.bg
2102 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Jacquelinehaxpa

2021.05.16 | 04:54

7
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

2021.05.15 | 09:53

1
"eкспepтитe" нa вeчe yвОлнeния oтдaвнa зa кopyпция зaм.-кмeт нaвpeмeтo сa си пpи6paли пapитe, нe сa пpoвepили кaк e свъpшeнa pa6oтaтa и сeгa глeдaт дa сe oпpaвдaят пpeвaнтивнo. Упoтpe6aтa нa дyмaтa "сaмoсeзиpaли" e същo мнoгo зa6aвнa - oт нeя пък лъщи "гpaмoтнoсттa" нa мисиpкитe oт нoвини.6г
долния педал гноен

2021.05.15 | 22:05

6
Не знам, говньо, питай го него щом толкова те вълнува.

2021.05.15 | 10:41

2
Абе, днеска Черепа плаща ли?
Въйй

2021.05.15 | 13:52

4
Това накакъв вид скрита реклама ли е или какво ???
Въйй

2021.05.15 | 13:52

5
Някакъв
XXX

2021.05.15 | 13:06

3
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини