Временният маршрут на трамваи 1 и 7 остава за още година

  • 16 май 2012 14:12

  • 790
  • 0
Временният маршрут на трамваи 1 и 7 остава за още година
©

Още година ще остане да действа временният маршрут на трамваите по линии с номера 1 и 7 покрай НДК.

Това каза по време на заседанието на комисията по транспортна инфраструктура на Столичния общински съвет главния архитект Петър Диков.

Временното трамвайно трасе от "Петте кьошета" до НДК предизвика сериозни протести от живеещите непосредствено до него при изграждането му преди две години. По думите на Диков причина за оставащия временен маршрут е липсата на яснота за това кой от двата маршрута, които се обсъждат, ще бъде избран. Според единия вариант трамваите ще се изместят над сегашния трамваен път на линия номер 6, която ще се спре.

Така с естакада трамвайните мотриси ще се качват от "Петте кьошета" към НДК. Вторият вариант е изграждането на трамвайното трасе от кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий" към "Петте кьошета". От "Столичен електротранспорт" посочиха, че при който и да е от реализираните варианти ще продължи да е натоварен бул. "Христо Ботев", откъдето ще преминава 40 на сто от трамвайното движение.

При аварийна ситуация и с премахнати релси по бул. "Витоша" няма как да се осигурява трамвайното движение в южните райони, посочи изпълнителният директор на дружеството Евгени Ганчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини