Фандъкова: София ще има 5 кръстовища на две нива

  • 16 май 2012 10:10

  • 1773
  • 0
Фандъкова: София ще има 5 кръстовища на две нива
©

Столицата ще има пет кръстовища на две нива, до юни ще бъде завършено първото - естакадата в ж.к. "Младост".

Това обяви в интервю за economymagazine.bg кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

"Едновременно с това започна работа по още две кръстовища, за които имаме финансиране от Европейската инвестиционна банка. Това е кръстовището на телевизионната кула и кръстовището на бул. „Иван. Ев. Гешов” и ул. „Георги Софийски”. До края на годината трябва да стартираме и другите две, а именно при Семинарията и на бул. „България” и бул. „Гешов”. До края на 2013 г. трябва да приключим с този проект за пет ключови кръстовища, всяко от тях има минала процедура, има своите срокове по договора", уточни Фандъкова.

"Аз лично контролирам спазването на сроковете, както и строителството на важните инфраструктурни обекти. Отново превърнахме София в строителна площадка, но нямаме друг шанс, трябва да работим интензивно, бързо, за да преодолеем трупани с години проблеми. Естакадата в „Младост” е първата такава от над 30 години. Това безспорно означава, че години наред не сме се грижили за това, което имаме в града", допълни кметът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини