Човекът сам създаде К-19 и скоро няма да се отърве от него

07 май 2021 10:18

Човекът сам създаде К-19 и скоро няма да се отърве от него
© pixabay, youtube, булфото/архив/
9324 0

Страната ни се нарежда на едно от челните места в класациите по сърдечносъдови заболявания сред страните в ЕС. И тази година многото болни ще живеят освен с основните си диагнози и в страх от коварната коронавирусна зараза, която продължава. Какви са опасностите, които ги дебнат? Питам експерта проф. д-р м.н. Младен Григоров. Той е много известен специалист в медицинските среди, близо 30 години е бил военен лекар, има три специалности - физиотерапия, вътрешни болести и кардиология. Проф. Младен Григоров е един от първите със сертификат за инвазивна кардиология и е сред основоположниците й у нас. Бил е директор на правителствена болница и зам. директор на ВМА. Има над 200 научни труда, 17 издадени книги и е автор /в колектив/ на единствения учебник у нас по кардиология.

Аз многократно съм казвал досега, че тази зараза дойде в резултат на изкуствено създадено биологично оръжие, направено с определени цели - икономически. В началото се гледаше несериозно и скептично на това, но вече стана ясно, че световноизвестният вирусулог, носител на Нобелова награда Люк Монтание призна, че този вирус е "изкуствено създаден". 
Също така и бившият шeф нa бритaнcкoтo външнo рaзузнaвaнe МИ-6 Ричaрд Диърлoв поиcкa пo-oткрит дeбaт пo въпрoca, зaщoтo нe изключвa кoрoнaвируcът дa e тръгнaл oт лaбoрaтoрия - това излъчи Sky Nеws.
Тези твърдения доказват правотата на употребените от мен прилагателно и съществително преди година и половина за "изкуствено създадено биологично оръжие". Затова и не можем да се справим с него на световно ниво. Иначе човечеството е минало през много по-тежки епидемии, с по-голяма смъртност - ебола, SARS /Тежък остър респираторен синдром/, свински и птичи грип и т.н. Но  с тях се справихме, защото природата помага, когато сама е създала проблем и вирусите и огнищата в изброените случаи се самоограничиха и изчезнаха.

К-19 е създаден от човека и няма самоограничение. Според мен няма и да има.

Засега нямаме категорични доказателства за засягане на сърдечносъдовата система от КОВИД-19. Три са основните, но не всичките, сърдечни заболявания - исхемичната болест, артериалната хипертония, сърдечната недостатъчност, които са и взаимно свързани. Коронавирусната инфекция при пациенти с изброените диагнози, протича по-тежко, а понякога, за съжаление и фатално. Профилактиките срещу заразата са известни - хигиена, отстояние от други хора, маски. Аз препоръчвам на моите пациенти да приемат и витамин Д, нищо че вече има слънце и могат да си го набавят и по този начин. При някои се наблюдават и тромботични проблеми, но не става въпрос за емболиите, които се дължат на дълбоката венозна тромбоза, с които се борим успешно, когато ги хванем навреме. А става въпрос за едни изключително коварни микроемболични засягания на капилярите и алвеолите, което блокира процеса на дишането. Кислородът, който влиза в алвеолата трудно преминава в кръвта, тъй като е блокирана от микроемботични съдове. Едно от основните лечения затова са антикоагулантите, т.е. лекарства които пречат на съсирването на кръвта.

Аз съветвам всичките си пациенти и близки да се ваксинират. 

Защото засега има известни само два начина да се борим с вируса - да го преболедуваме, така че да оцелеем, или да се ваксинираме. Трети вариант няма.
Важно е да отбележим, че се разрази много мръсна икономическа кампания между производителите на ваксини. Ако наистина вече над 3 млн.души са умрели от К-19, както твърди Световната здравна организация /СЗО/, това че са починали 15-20 души от емболични усложнения след ваксиниране, не означава че ваксините априори трябва да бъдат отхвърлени. Често повтарям, че най-точното нещо в света са цифрите и числата. От една страна имаме 3 милиона починали от К-19, а от другата общо стотина от ваксини. Това е, всеки да си прави изводи.
Много интелигентни хора си задават въпроса дали ваксините сега са добри, тъй като не бяха изпитвани, както в повечето стандартни случаи от 3 до 5 години. Но науката и техниката вървят напред и затова създаването им беше бързо, наложиха го обстоятелствата.
Аз поначало съм оптимист и с много усилия ще успеем да се преборим с този вирус. Но няма да е скоро, няма да се отървем лесно от К-19, защото, както вече казах, човекът сам го създаде. 

Аделина Делийска
9324 0

Водещи новини