Засилено полицейско присъствие при Рилския манастир за Цветница

  • 25 април 2021 14:34

  • 582
  • 0
Засилено полицейско присъствие при Рилския манастир за Цветница
© Булфото

Осигурено е засилено полицейско присъствие за празника Цветница в Рилския манастир заради десетките посетители в Светата обител днес, каза за Национланото радио началникът па Полицейското управление в гр.Рила старши инспектор Иван Кавлачки.

Движенето към манастира става по изградената аварийна лента при срутището над с.Пастра и трафикът се регулира със светофар, добави той.

Отбелязваме Цветница

По дължгата около 100 м. аварийна лента при срутището над с.Пастра се изчаква по 1 минута на светофарната уредба. Минават и автобуси. Проблеми с привижването няма, отбеляза полецейският наачлник в Рила Иван Кавлачки:

"Има да, има засилено полицейско присъствие, колегите са горе на място. Спокойно е". Отсега се прави разстановка по охраната в района на Рилския манастир за Великденските празнини. Охраната в самия манастир е на частна фирма, наета по договор.

"За Великден специална организация. Отделна разстановка се прави специално за Великденските празници и Гергьовден. И отделно за Великденските празници още повече, тъй като тогава очакваме по-голям поток".

Последвайте канала на

Novini.bg
582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини