Продължава подпомагането на бедни семейства от Търговищко по програмата "ИРИС"

  • 22 април 2021 16:37

  • 383
  • 0
Продължава подпомагането на бедни семейства от Търговищко по програмата "ИРИС"
© pixabay

Продължава подпомагането на бедни семейства от Търговищко по програмата "ИРИС". Помощ по време на пандемията от COVID-19 ще получат 25 семейства от Търговище и селата Пробуда, Давидово, Кралево и други, съобщиха от Клуба на нестопанските организации в областния град.

От началото на март се работи по продължение на проекта на Клуба "Подкрепа в кризата за здрави и щастливи деца-2", финансиран по програма ИРИС, управлявана от ФРГИ, София.

Удължават срока за безплатен „Топъл обяд“ в Асеновград

В продължение на четири месеца на семействата ще бъдат осигурявани хранителни продукти от първа необходимост; памперси, детски храни, детска козметика и други материали, необходими за правилното отглеждане на деца до 3 години. Пет неосигурени бременни жени ще получат прегледи при АГ специалист, комплекти, необходими при постъпване за раждане, изследвания и витамини.

От Клуба допълват, че една от най търсените услуги по време на проекта е снабдяването с лекарства на заболели деца от тези семейства, а понякога и за родителите.

При спазване на всички необходими предпазните мерки, те ще получават и допълнителни услуги от екипа - консултации с психолог, съвети за попълване на документи и т.н.

"За съжаление, извън обхвата на проекта останаха още много семейства и деца, които също имат нужда от подкрепа. Надяваме се и през следващите месеци не само ние, но и всички структури, призвани да помагат и подкрепят хората в нужда, да продължат да го правят", казват от ръководството на Клуба.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини