В Ловеч отказват да се ваксинират с "АстраЗенека"

  • 14 април 2021 20:34

  • 1106
  • 1
В Ловеч отказват да се ваксинират с "АстраЗенека"
© Getty Images

Голям отлив на желаещи да се ваксинират с АстраЗенека в Ловеч, констатират от имунизационните кабинети в града. За три дни в Имунизационния кабинет на Медицинския център са поставени само пет дози, тъй като записалите се са отказали тази ваксина, съобщи за БТА управителят на Центъра д-р Илияна Казакова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25456

Регионалната здравна инспекция в Ловеч осигури и "зелен коридор" за имунизация на записани чрез електронната система, но желаещи да се ваксинират с АстраЗенека няма, поясни д-р Казакова.

В област Ловеч расте броят на диагностицираните с COVID-19 деца

"Нямат интерес хората към тази ваксина. Тези които имаха в началото, после се отказаха. Когато им прозвъняваме по телефона и чуят за АстраЗенека, категорично отказват", каза още специалистът.

По думите й, заради отлива на желаещи да си поставят тази ваксина, ще се наложи изхвърлянето на половината дози от отворения флакон. "Има желаещи, но няма адекватна ваксина. Хората се отказват от АстраЗенека и поради тази медийна кампания, която беше много разнопосочна и с противоположни мнения - информация, която и за нас беше объркваща", заяви още д-р Казакова.
Според нея има пропуски и в организацията на имунизационния процес.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1106 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Alisca17

2021.04.15 | 10:04

1
­­В­и­ж­т­е­­­ ­м­­о­­­я­­т­­­а­­­ ­­­т­и­­­й­­­н­­ ­п­­­у­­­т­­­к­а­­­ ­­-­ ­­­W­W­­W­­­.­­­B­G­1­­7­.­C­­L­­­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини