Обработват се зелените площи срещу кърлежи в Асеновград

12 април 2021 15:24

Обработват се зелените площи срещу кърлежи в Асеновград
© Община Асеновград
106 0

Община Асеновград започна пръскането срещу кърлежи на зелените площи в града. До момента са обработени с препарати Градския парк и този, до „Пешеходния мост“. Пръскано е и на зелените зони в централната градска част.

Днес, 12-ти април, ще се обработват паркът между булевард „България“ и улица „Васил Левски“. Предвидено е да се пръска и в зелените площи по самия булевард, както и по улица „6-ти януари“.

Изпълнението на графика за обработването на градинки и паркове зависи от метеорологичните условия. Предстои пръскането до бившата Инфекциозна болница и зелените зони в квартал „Зъбчето“. Планирано е след това, да се обезпаразитяват и пространствата зад старата мандра и зад НЧ „Родолюбие“, до Районната противопожарна служба, на улица „Цар Освободител“, така наречената Гарова градинка, както и на площад „България“ (старата пловдивска автогара).

Преди да се обработят с препарати, зелените площи първо се косят. След приключване на пръскането се поставят указателни табели с датата, на които се посочва, че за период от 24 часа в съответните тревни площи не трябва да се допускат деца и домашни любимци.

 

Novini.bg
106 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини