Отново тежка техника по родното Черноморие разбуни духовете на прага на летния сезон

12 април 2021 07:27

Отново тежка техника по родното Черноморие разбуни духовете на прага на летния сезон
© Булфото (архив)
891 1

Снимки и видеоклипове, показващи заравняване с трактор на плаж "Смокиня" разбуниха духовете в социалната мрежа. Опасенията на местните са, че са засегнати дюните, които са в непосредствена близост до плажа.

,,Категорично няма унищожени дюни на плажа. Преди самото почистване на плажа повикахме оторизирана фирма по кадастър, която постави колчета на дюните. Те са сложени на 2 метра и 50 сантиметра от началото на дюните'', заяви концесионерът на плажа Иван Алексиев.

Самият той е концесионер на плажа от 16 години.

1000 лв. глоба заради разораните дюни на "Ахтопол-север"

Тази година морето беше много бурно, заведенията почти бяха паднали и взехме решение да ги премахнем, като евентуално построим на тяхно място нови със съответните разрешения, каза още Алексиев пред Нова телевизия и допълни, че медицинският пункт ще бъде преместен, защото влиза 1 метър навътре в дюни.

По думите му целта е да бъде изграден един модерен плаж, който да се бори за "зелен флаг".

Припомняме, че преди няколко години на плажа стана скандал заради разорани дюни - за да вижда собственик на каравана морето. Имаше дело, но заключението бе, че дюната не е разрушена, а "само повредена".

Novini.bg
891 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мери

2021.04.12 | 09:14

1
Няма ли кой да спре безумията по българското черноморие. Къде е държавата, която да опази и малкото останали природни дадености. Никога няма да бъдем като Гърците

Добави коментар

Водещи новини