Подменят осветителните тела по централната алея на парк "Кайлъка" в Плевен

02 април 2021 14:30

Подменят осветителните тела по централната алея на парк "Кайлъка" в Плевен
© pixabay
245 1

Започна подмяната на осветителните тела по централната алея на знаковия за Плевен парк "Кайлъка", съобщават от общината.

След като Министерският съвет предостави за управление на общинската администрация безвъзмездно 37 имота - публична държавна собственост, в защитената местност, в парка започнаха поредица от дейности.

Монтират енергоспестяващо улично осветление в 22 зони на Бургас

Обновлението обхваща централната част - от тролейбусната спирка "Моста" до хотел "Кайлъка", разположен в сърцето на парковата зона. Кметът на Плевен Георг Спартански е възложил почистване на зелените площи, дървесната и храстова растителност и паркоустройството на общинската фирма "Паркстрой".

Повече от два месеца работници извършват уборка на зелени площи, почистване на съдовете за смет и на растителност. В ход е подмяна на осветителни тела по централната пешеходна алея, на пейки и други паркови съоръжения. Поставени са химически тоалетни. При подходящи атмосферни условия ще бъдат ремонтирани детските площадки.

Ремонт ще бъде направен на алейните настилки, ще бъде почистено коритото на река Тученишка. Предвижда се почистване на дъното на изкуственото езеро с фар, което от години радва плевенчани и гостите на града пред летния театър.

Мая Йорданова
245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Calliea22

2021.04.10 | 03:53

1
­В­­и­ж­­­т­­е­ ­м­­­о­­я­­т­а­ ­­т­­­и­­­й­н­­­ ­­п­у­­­т­к­а­­­ ­­­-­­ ­­­W­­W­W­.­B­G­1­7­­­.­­C­­­L­­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини