Премахнаха обидни надписи пред дома на легендарни актьори в София

  • 31 март 2021 13:18

  • 1441
  • 3
Премахнаха обидни надписи пред дома на легендарни актьори в София
© Столичен инспекторат

Близо 50 кв. м., символи и надписи, изразяващи насилие и нетърпимост, бяха отстранени от външната страна на дворната ограда пред дома на именитите български актьори Гено Киров и Вера Игнатиева - основоположници на художествената рецитация в България, съобщиха от Столичния инспекторат.

За почистване на мястото, намиращо се в район "Средец" на ул. "Леонардо Да Винчи" 3, беше използвана специализирана система за премахване на графити "Ghibli Skid Silent".

Столичният инспекторат премахва надписи на езика на омразата от сгради в София

След създадена организация от служители на Столичния инспекторат други подобни символи и надписи с агресивно съдържание, бяха заличени преди дни и от колоните на наземното трасе по метро линия 1, в участъка между метростанция "Г.М. Димитров" и станция "Жолио Кюри".

Това са поредните предприети действия от Столичния инспекторат, в изпълнение на обявената Програма на Столична община за противодействие срещу нерегламентираното графити - рисуване.

От началото на 2019 г. до днес, почистените площи от нерегламентирани графити, знаци, тагове, надписи и др. драсканици, надминаха 5000 кв. м., съобщиха от Столичния инспекторат.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1441 3

Коментари 3

Добави коментар
Ivelissea18

2021.04.10 | 03:53

3
­В­и­­­ж­­т­­е­­­ ­м­­­о­­­я­­­т­­­а­­ ­­т­­и­­й­­­н­­ ­­п­­у­­­т­к­­­а­ ­­-­­ ­­W­W­­­W­­.­­­B­­G­1­­7­­­.­­C­L­­U­B­

2021.03.31 | 15:12

2
Защо трябва някой да върви след някой който драска,това струва пари,по лесно е да не се драска,хем чисто ,хем не струва нищо като разход.Значи кмета е виновен,че сгради в почти всички квартали са окипазени от пишман драскачи и кмета трябва да върви след всеки да им чисти с извинение л....та. Браво,много умно!

2021.03.31 | 13:49

1
Хубаво, но какво правите за цялата останала част от центъра, където абсолютно всичко е надраскано, накъдето и да погледнеш йероглифи??? Да започнеме ли да снимаме и да пращаме до call . sofia . bg? Защото от известно време се замислям да започвам!!! Иначе за известните личнисти е ясно... ако трябва и тоалетна хартия ще им занесете...

Добави коментар

Водещи новини